MARKO JE MOŽDA JEDINI MUŠKARAC KOJI RADI OVAJ POSAO U SRBIJI: “Dok ja objasnim što sam došao, NIJE BAŠ PRIJATNO” (VIDEO)

Region

MARKO JE MOŽDA JEDINI MUŠKARAC KOJI RADI OVAJ POSAO U SRBIJI: “Dok ja objasnim što sam došao, NIJE BAŠ PRIJATNO” (VIDEO)

Plaćanje za čišćenje stanova česta je pojava već neko vrijeme, upravo zbog brzog načina života. Satnica se kreće od 600 do 1.000 dinara, zbog čega se već zaposlene žene sa nižom platom odlučuju na ovaj način dodatne zarade. Upravo iz tih razloga među zaposlenima su često i fakultetski obrazovane žene.

– Imamo koleginice koje su različitog obrazovnog profila. To su i fakultetski obrazovane žene. Rade ovaj posao zato što im se stvarno dosta isplati, zato što ima nekih objekata koji nisu teški, kao što su kancelarije gdje stvarno solidno zarade – rekla je za Blic televiziju u prilogu novinarke Helene Košutić vlasnica agencije za čišćenje Ivana Crnikić.

Ovim poslom se bave i muškarci, Marko Vasiljković je jedan od njih Zahtjevi na terenu su različiti: od čišćenja stana poslije krečenja, pranja prozora i odeće do peglanja veša. Iako su često fizički i zahtjevni, rijetko će vam na adresu doći muškarac. Ipak, izuzeci postoje.

– To je više prešlo u rutinu, što bi se reklo. U suštini volim taj posao i iz dana u dan se napreduje, isto kao i u bilo kom drugom poslu. Sa ljudima je najteže raditi, dok ti njima objasniš, kakav je taj pristup, odnos između klijenta, kada treba da prihvati da muškarac dođe na teren u žensku atmosferu, baš i nije prijatno, što bi se reklo – ispričao nam je radnik u agenciji za čišćenje Marko Vasiljković.

Ipak, ističe da su se ti problemi sa godinama smanjili jer su se njegove mušterije navikle na njega.

– Jeste, jer su to uglavnom stalne mušterije i čak što više, navikli smo se, što se kaže, to je obostrano razumijevanje – rekao je.

Težak posao, i koliko god da je plaćen, mnogi kažu nije dovoljno. U stvari, nisu rijetki ni oni koji zahtjevaju, samo da se ne čuje i ne vidi, ali i oni koji bi da se cjenkaju i spuštaju cijenu sata (Blic.rs)