Dječak (4) Je Heroj Koji Je Rasplakao Svijet: Tijelom Štitio Brata I Sestre Od Vatre, Tragično Stradao U Požaru

Region

Dječak (4) Je Heroj Koji Je Rasplakao Svijet: Tijelom Štitio Brata I Sestre Od Vatre, Tragično Stradao U Požaru

Četvorogodišnji dječak je pokazao nevjerovatnu hrabrost kada je pokušao da zaštiti svoje sestre i brata od požara koji je izbio u baštenskoj kućici u njihovom domu . Kasnije je preminuo u bolnici, piše Dejli mejl.

Ajzak Mekgregor se igrao u kućici u dvorištu sa svojim sestrama Mejvis (6) i Ešlin (18 meseci) i svojim trogodišnjim bratom Sejdžom u njihovoj porodičnoj kući u Koriju, jugozapadno od Melburna, u Australiji, u subotu ujutro kada se sofa zapalila.

Njegova majka Džasmin Bek (26) istrčala je napolje i pokušala da pomjeri kauč i spasi sve četvoro djece. Pronašla je Ajzaka, svog najstarijeg sina, kako pomoću svog tijela pokušava da zaštiti malog brata i sestre od plamena.

Nažalost, Sejdž i Ešlin umrli su na licu mesta, a Ajzak i Mejvis su u kritičnom stanju prevezeni u Kraljevsku dečju bolnicu u pratnji oca Kejna Mekgregora. Smješteni su na intenzivnu negu s opekotinama opasnim po život na oko 80 odsto tijela.

U srijedu je porodični prijatelj potvrdio na GoFundMe da su Ajzaku „narasla krila i da je sada ponovo zajedno sa svojim mlađim bratom i sestrom“. Portparolka policije potvrdila je tragičnu vijest.

„Uvijek ćemo ga pamtiti kao pravog heroja koji je dao život pokušavajući da zaštiti svoju braću i sestre. Zahvaljujemo se svima od srca na svim donacijama i podršci. Ova zajednica je apsolutno nevjerovatna“, prenosi Jutarnji. titox.net