Zaplijenili travu vrijednu 60.000 eura. Šef policije: Kvaliteta je odlična

Region

Zaplijenili travu vrijednu 60.000 eura. Šef policije: Kvaliteta je odlična

NAČELNIK Policijske postaje Petrinje Robert Ramušćak komentirao je za RTL Danas uhićenje 57-godišnjeg osumnjičenog uzgajivača marihuane, kod kojeg je, uz opremu za proizvodnju, pronađeno šezdesetak stabljika konoplje zasađenih u dvorištu i plasteniku, preko 270 stabljika na sušenju i 30 kilograma marihuane spremne za preprodaju.

“Kontinuiranim operativnim radom i višemjesečnim naše došlo do nekih preliminarnih inicijalnih saznanja da bi mogla postojati sumnja da se osumnjičenik bavi sadnjom i proizvodnjom veće količine stabljika indijske konoplje. Kad smo izvršili provjere i to potvrdili, krenuli smo u višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo zapljenom veće količine znači stabljika i droge tipa konoplja”, kazao je Ramušćak.

Istraživanje su proveli u suradnji s Graničnom policijom i kolegama iz odjela kriminaliteta droga te Državnim odvjetništvom. Na temelju naloga nadležnog suda krenuli su u akciju te pretragom pronašli 60 stabljika koje su bile zasađene i 277 stabljika koje su se sušile.

Kaže da ih je količina iznenadila. Otkrio je da bi na crnom tržištu stabljike koje su se već osušile vrijedile između 50.000 i 60.000 eura. Na pitanje kakva je bila kvaliteta, odgovorio je: “Odlična. Izvršenim pregledom ispitivanja bila je pozitivna reakcija na prisutnost THC-a, i to jako dobre kvalitete.”

S obzirom na to da se istraživanje nastavlja, kazao je kako ne može iznositi detalje za koje područje i za koga je droga bila namijenjena. Muškarac kojeg su uhitili inače je živio sam. Iako ovo nije najveća zapljena na njihovom području, ipak je bila zapaženija, a ove godine dosad su već imali više od 200 zapljena. titox.net