Policajac MUP-a ZDK Arnel Keleštura spasio djevojku koja se pokušala baciti sa mosta

Region

Policajac MUP-a ZDK Arnel Keleštura spasio djevojku koja se pokušala baciti sa mosta

Tokom današnjeg dana desila se dramatična situacija u Zenici, kada je 30-godišnjakinja pokušala sebi oduzeti život skokom sa mosta u rijeku Bosnu. Na sreću nije uspjela u svojoj namjeri jer ju je spasio zenički policajac Arnel Keleštura piše Crna-Hronika.

Danas u 12:15 h u Zenici na lokaciji Jalijski most, jedna se građanka (oko 30 godina) pokušala baciti s mosta kako bi sebi oduzela život. Djevojka je već bila na ogradi mosta, jednom nogom prekoraćenom preko ograde mosta rijeke Bosne. Cijelu dramu posmatrali su Zeničani u nevjeriti i šoku.

Međutim, tada se pojavio građanin Zenice u trenerci koji je potrčao prema njoj te je skinuo sa ograde i svojih pravovremenim i herojskim potezom joj spasio život odvračajući je od pokušaja samoubistva.

Sve se odvijalo u sekundama. Na lice mjesta ubrzo je došla i policija i pripadnici služba Hitne pomoći. Detaljnom analiziom ustanovili su da je svojim herojskim potezom, upravo pripadnik Specijalne policijske uprave Zenica, Arnel Keleštura spasio je djevojku koja je odlučila izvršiti suicid.

Građani Zenice su sigurni kada imaju ovakve policijske službenike koji su u svoje slobodno vrijeme uvijek na dužnosti Zeničanima. pressmediabih.com