TEA TAIROVIĆ NAKON RATA PJESMU “IZRAEL I PALESTINA” PJEVA DRUGAČIJE – OVAKO SADA ZVUČI!

Showbizz

TEA TAIROVIĆ NAKON RATA PJESMU “IZRAEL I PALESTINA” PJEVA DRUGAČIJE – OVAKO SADA ZVUČI!

Poznata pjevačica Tea Tairović, prije samo nekoliko mjeseci izdala je novi album na kojem se našla i pjesma “Izrael i Palestina” zbog koje je posljednjih nedelja, od kako je počeo rat, česta tema na društvenim mrežama i u medijima.

Iako su Izrael i Palestina, iskorišteni kao metafora za opis dvoje ljubavnika koji su u sukobu, Tea je zbog pjesme doživjela raznorazne napade. Ona je sada na jednom od posljednjih nastupa malo izmjenila tekst pjesme i sada umesto “Izraela i Palestine, pjeva: kao Španija i Argentina”.

Originalne reči pjesme koja je izazvala haos posljednjih nedelja glasi:

“Mi od plina i benzina, Izrael i Palestina

Jedne noći voliš me, druge noći mrziš me

Svako nas u gradu zna, da smo probisveta dva

Igramo se nerava, ljubav kakva prevara”.

Pjevačica Tea Tairović je prije nekoliko mjeseci izdala pjesmu “Izrael i Palestina” koja se sada ponovo našla u trendingu zbog rata koji bukti na tamošnjim teritorijama. Na društvenim mrežama su se pojavile objave na engleskom, koje govore o tome da je pjevačicina pjesma neprimjerena, pogotovo u ovom trenutku.

Srpski korisnici Tvitera odmah su skočili u odbranu svoje omiljene zvijezde jasno stavljajući do znanja da umjetnost i politiku ne smijemo dovoditi u isti kontekst, da je naziv pjesme metafora, kao i da je objavljena prije nekoliko mjeseci. pulsonline.rs