“NI SANJALA NISAM DA ĆE DOBITI TAKO STRAŠNU DIJAGNOZU!” Aleksej ima dva meseca i on je DETE LEPTIR: Majka moli za pomoć!

Region

“NI SANJALA NISAM DA ĆE DOBITI TAKO STRAŠNU DIJAGNOZU!” Aleksej ima dva meseca i on je DETE LEPTIR: Majka moli za pomoć!

Beba Aleksej Knežević ima dva meseca, a porodici je nakon rođenja saopštena njegova dijagnoza “epidermolysis bullosa”, što znači da je on dete leptir. Njegova majka podelila je apel za pomoć na društvenim mrežama.

– Celu trudnoću, koja je bila bez problema, uredna, laka bez ikakvog straha, smo iščekivali dan kad ćemo upoznati našeg sina. Prvo dete, prvi unuk, prvi nećak, prva radost svima u porodici. 31. avgust 2023. – Termin porođaja, odlazim u bolnicu, međutim, bekanu je bilo lepo u stomaku, nije žurio napolje, a sada znam da nije žurio u ovaj za njega, svet pun bola – napisala je njegova majka Anita. Nakon nedelju dana ležanja u bolnici, u 41-oj nedelji se rađa Aleksej.

– Za mene najsrećniji trenutak u životu, postaje jedan od najtežih, jer prvo što sam čula bilo je: “Šta mu je to po nogama”, a videvši ga pomislila samo ožiljci, ništa strašno, proći će. Nade i želje su jedno, a život drugo. Ni sanjala nisam da će dobiti tako strašnu dijagnozu kao što je ‘epidermolysis bullosa’ koju danima nisam mogla ni zapamtiti ni izgovoriti – navela je ona.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aleksej Knežević (@aleksej_knezevic)

Dodala je da je za decu leptire čula ranije, ali nije znala da je njihova koža toliko osetljiva.

– Nisam znala je koliko je zapravo koža osetljiva i kako se lako vređa, da lek ne postoji, niti kako jedan dan roditeljima izgleda. Kako previjanja koja moraju da se obavljaju svakog dana traju u proseku od 2 do 4 sata, i to samo zato sto sam je još mali traju ‘kratko’, a tako su bolna. Iako je bolest neizlečiva, nada ipak postoji u obliku genske terapije lekom Vyjuvek koju proizvodi kompanija “Krystal Biotech” i koja se u Americi primenjuje od 19. maja 2023. godine, čija se cena procenjuje na 1 milion američkih dolara na godišnjem nivou, sa bolničkim troškovima i drugim propratnim troškovima lečenja – napisala je Anita.

Ona je zamolila sve ljude da im pomognu u prikupljanju novca za lečenje.

Ovako možete pomoći

SMS 1579 na 3030

Dinarski račun: 160-6000001810961-39

Devizni račun: 160-6000001811800-44

IBAN: RS35160600000181180044

SWIFT/BIC: DBDBRSBG Kurir.rs