OTAC POGINUO, ĆERKA TEŠKO POVREĐENA Najnovije informacije o eksploziji u Zemunu, komšije tvrde: Gas kroz kanalizaciju UŠAO U KUĆE

Region

OTAC POGINUO, ĆERKA TEŠKO POVREĐENA Najnovije informacije o eksploziji u Zemunu, komšije tvrde: Gas kroz kanalizaciju UŠAO U KUĆE

U eksploziji u Zemunu nakon pet sati iz ruševina je izvučen Stevo Lj., a teško povređena je njegova ćerka Biljana. Lake telesne povrede zadobila je Branka Lj.. Kako su reporterki RTS-a rekle komšije, pre dva dana su u ulici izvođeni građevinski radovi i došlo je do oštećenja na gasnim instalacijama. Građani se žale da od sinoć osećaju gas u vazduhu.

Pretpostavlja se da je tokom radova probijen glavni gasni vod i da je gas kroz kanalizaciju ušao u kuće. Kuća u kojoj se eksplozija dogodila potpuno se obrušila. Šest vatrogasnih ekipa sa 15 vatrogasaca dežuralo je ispred objekta, a na terenu su još uvek policajci i ekipe Hitne pomoći.

Blokirana je gotovo cela ulica, a preduzeće “Srbijagas” preventivno je isključilo snabdevanje gasom u tom delu grada. Deo Zemuna je i bez struje. Na teren je izašla ekipa Instituta za javno zdravlje koja je izmerila da li u vazduhu ima štetnih materija.

Jutros se još uvek mogao osetiti miris gasa u Ševinoj ulici, ali nadležni kažu da za sada nema bojazni za zdravlje ljudi u okolini. (Kurir.rs/Telegraf/RTS)