Policija opet u restoranu, pogledajte što su sve odnijeli: “Gost je sam otvorio mineralnu i natočio u čašu, kad je popio istog momenta je povratio”

Region

Policija opet u restoranu, pogledajte što su sve odnijeli: “Gost je sam otvorio mineralnu i natočio u čašu, kad je popio istog momenta je povratio”

Dan nakon saznanja da je u spornoj bočici i čaši iz koje je pio 19-godišnji mladić bila lužina, kafić u kojem se nesreća dogodila radi normalno. Izjave ne daju. Za to vrijeme stradali mladić oporavlja se u KBC-u Rijeka. Stanje mu je stabilno. Sličan događaj zbio se i prije šest mjeseci. Mjesto radnje – riječki restoran. Isto piće i gost iz Pule – koji pred kamere danas nije htio.

”Gost je sam otvorio i mineralnu natočio u čašu i kad je popio istog momenta je povratio. U tom trenu mi nismo mogli ni sanjati ni zamisliti o koliko teškom slučaju se radi, kao ni supruga, kao ni svi zajedno i na to smo mi pozvali hitnu koja je došla po gospodina“, prisjetio se zaposlenik restorana Marko Lafter.

Velika međunarodna akcija zbog desničarskog terorizma: Uhićenja u više europskih zemalja, pod istragom dva maloljetnika iz Hrvatske
Iduća dva mjeseca, dok im nije stigla policija nisu, kazali su za Dnevnik Nove TV, znali što se zapravo dogodilo. S policijom su odradili razgovor i ponovili ga u listopadu. Tek danas policija je detaljnije češljala restoran.

”Bili su oko sat, sat i pol, uzeli su sva sredstva za čišćenja koja imamo u restoranu, uzorke neku određenu količinu svih sredstava za čišćenje“, kazao je Lafter.

No, to je, kažu, pola godine prekasno. Na vrijeme nije stigao ni Državni inspektorat.

”Bočice i te čaše nema jer je prošlo previše vremena i sad je nemoguće uopće doći do toga niti otkriti ovo jer netko je tu zakazao od službi koje nisu na vrijeme reagirale, kontaktirao nas, jer mi nismo znali, nismo imali pojma o čemu je riječ da bismo mogli to sačuvati. Nama bi prvima bilo u interesu jer nama je posao od toga pao puno, morali smo otpustiti ljude“, kazao je Lafter.

I zbog sebe i zbog stradaloga gosta cilj im je doznati istinu, a Lafter objašnjava: ”Radi te jedne bočice smo puno izgubili kao i gospodin koji je nastradao i koji će imati trajne posljedice i nama je jako žao zbog svega toga, ali ne osjećamo nimalo ni jednu dozu krivice jer stvarno nema veze s tim, mi kako smo dobili tako smo dali gospodinu zatvorenu i čovjek je otvorio, popio, mi samo imamo sada probleme, neprospavane noći kao i gospodin.“

A građani zbog kašnjenja institucija, nepovjerenje. Detalje oba riječka slučaja trebalo bi rasvijetliti kriminalističko istraživanje. dnenvik.hr