Detalji ubistva u Sarajevu: Majku ubio pred djetetom (4) pa ga držao kao taoca

Region

Detalji ubistva u Sarajevu: Majku ubio pred djetetom (4) pa ga držao kao taoca

Anel Bećirović, osumnjičeni za ubistvo Еmire Maslo, ranije je bio osuđen za nasilje u porodici upravo nad djevojkom koju je juče usmrtio, prenosi Kliks.

“Mog branjenika Anela Bećirovića sam branio za nasilje u porodici koje se završilo u aprilu gdje je osuđen na tri mjeseca zatvora. Kazna je bila tolika jer ranije nije bio osuđivan. Imamo još jedan postupak za posjedovanje droge, tačnije marihuana je nađena kod njega”, rekao je Mehmedbašić.

Kaže da su u slučaju presude bile u pitanju lakše tjelesne povrede nad Еmirom Maslo koju je juče ubio, a tada su mu bile izrečene i mjere zabrane. No, kaže advokat, njih dvoje su se nakon toga pomirili, ali se drama očito nastavila i završila tragedijom.

Što se tiče njihovog odnosa, advokat Mehmedbašić kaže da mu je klijent govorio da voli Еmiru, ali da su bili nesporazumi i da mu je osporavala viđanje djeteta.

“Sve skupa to je jedna emotivna drama koja se završila tragično. Danas će dati izjave u Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Sinoć je nađen pištolj u stanu, stvari u stanu su bile razbacane, a vrata obijena. Dijete je prisustvovalo činu ubistva”, rekao je Mehmedašić.

Ubistvo se dogodilo jučer prije 15 časova, u stanu u kojem je žrtva živjela, u ulici Bosanska na Alipašinom Polju. Ubijena je žena i majka Еmira Maslan iz Goražda (31). Ubica Anel Bećirović (34) je nakon teškog zločina koji je počinio, pobjegao u svoj stan u Hrasnom, gdje se zabarikadirao zajedno sa njihovim četverogodišnjim sinom.

Specijalna policija je opkolila stan u kojem se nalazio i pregovarala s njim kako bi se predao i pustio dijete. Oko 20:10 sati, oni su upali i spasili dijete. (Izvor: ATV)