VIDEO U snažnom nevremenu u Rumunjskoj i Bugarskoj poginulo dvoje ljudi: Prekinuti zračni i željeznički promet

Region

VIDEO U snažnom nevremenu u Rumunjskoj i Bugarskoj poginulo dvoje ljudi: Prekinuti zračni i željeznički promet

Snažno nevrijeme pogodilo je Bugarsku i Rumunjsku, a poginulo je i dvoje ljudi. U subotu navečer 43-godišnju ženu nasmrt je zgnječilo stablo u istočnome gradu Varni, objavila je bugarska policija. Ozlijeđena su i dvojica spasilaca na koje su pale polomljene grane.

U Sofiji je poginuo 65-godišnji vozač kada je na automobil u kojemu se nalazio palo drvo. Njegova supruga hospitalizirana je u teškom stanju. Premda se u nedjelju vremenska situacija u glavnome gradu smiruje, istočna Bugarska i dalje je izložena snažnom vjetru koji puše brzinom većom od 100 km/h i uzburkanom moru s valovima većim od pet metara.

 

Primorski grad Varna proglasio je izvanredno stanje, kao i još osam mjesta u regiji, a stanovnici su zamoljeni da ostanu kod kuće. Snježni kaos vlada i na sjeveroistoku zemlje odakle je policija primila desetke poziva vozača u nevolji. Prekinuti su zračni i željeznički promet.

Ista oluja pogodila je i susjednu Rumunjsku. Ondje su za plovidbu zatvorene crnomorske luke. Meteorološka služba izdala je najviše crveno upozorenje za pokrajine Constantu i Tulceu. Ondje su bez električne energije ostali deseci tisuća domova, a vatrogasci su uklonili 140 stabala koja su pala na cestu. Oštećeno je i četrdesetak vozila.

Bugarsku je posljednjih tjedana pogodio niz vremenskih nepogoda. dnenvik.hr