Pas s ljudskom nogom u ustima doveo do stravičnog otkrića: “Stavljaju ih u plastične vreće i bacaju u plitke jame”

Pas s ljudskom nogom u ustima doveo do stravičnog otkrića: “Stavljaju ih u plastične vreće i bacaju u plitke jame”

Obitelji više od 112.000 osoba nestalih u Meksiku zabrinute su da policija neće istraživati mjesto koje se nalazi na periferiji grada Guadalajare, zbog nedostatka resursa i dugog blagdanskog vikenda, a mjesto su već počeli raskopavati psi lutalice koji raznose kosti, zbog čega bi dio dokaza mogao biti izgubljen.

Psi koji su početkom ovog mjeseca viđeni s ljudskom nogom i lubanjom, doveli su do otkrića mjesta na kojem je pronađena 41 vreća s ljudskim ostacima, a volonterska grupa za potragu, koja predstavlja obitelji nestalih osoba u zapadnoj državi Jalisco, strahuje da vlasti nisu dovoljno angažirane oko pretrage terena te da “uzimaju slobodne vikende i praznike i ne rade dodatne smjene kako bi nastavile s ovom istragom”, zbog čega bi životinje mogle uništiti dokaze i nalazište.

Kartelsko nasilje među frakcijama u toj regiji traje već godinama, a stotine tijela bačeno je na tajna mjesta. Narkokarteli često stavljaju tijela pogubljenih suparnika ili žrtava otmice u plastične vrećice i bacaju ih u plitke jame, gdje ih u divljini nalaze psi ili divlje životinje koje uništavaju dokaze poput tetovaža, dijelova odjeće ili otisaka prstiju, koji mogu pomoći u identificiranju žrtava. Upravo zahvaljujući životinjama brojne su grobnice i brojne žrtve već otkrivene. Policija je u južnoj Oaxaci pronašla raskomadano ljudsko tijelo nakon što je uočila psa kako trči ulicom s ljudskom rukom u ustima. Otkriće je dovelo istražitelje do pronalaska drugih dijelova raskomadanog tijela, a nekoliko dana ranije tajni su grobovi pronađeni i u središnjoj državi Guanajuato, nakon što su susjedi uočili psa s ljudskom nogom u zubima.

Policija otkrila detalje velike akcije na Balkanu! Otkriveno 39 zlostavljača djece, u Hrvatskoj spašeno jedno dijete: “Osigurali smo da ono bude na sigurnom”
Mučnim pričama tu nije kraj. Tako su nekoliko tjedana ranije stanovnici u Zacatecasu vidjeli psa kako trči ulicom s ljudskom glavom u ustima, koju su mu na kraju policajci uspjeli iščupati. Narkokarteli u Meksiku često ostavljaju poruke uz hrpe raskomadanih ljudskih ostataka, kao način zastrašivanja rivala ili vlasti. U travnju 2022. godine tako je šest odsječenih glava navodno otkriveno na krovu automobila u Meksiku, s porukom upozorenja: “Ovo će se dogoditi svakome tko se petlja”, prenosi CBS news.

Meksička policija godinama se bori kako bi posvetila vrijeme i resurse potrebne za traženje tajnih grobnica u kojima bande često pokapaju svoje žrtve. Nedostatak resursa od strane vlasti, ostavio je desetke majki i članova obitelji da sami krenu u potragu za svojim nestalim voljenima, često formirajući dobrovoljne timove za potragu poznate kao “colectivos”. U srpnju su istraživači pronašli 27 leševa u tajnim grobovima u meksičkom pograničnom gradu Reynosa, a mnogi od njih su bili rasječeni na komade. U veljači su vlasti ekshumirale 31 tijelo iz dvije tajne grobnice u zapadnom Meksiku. Prošle su godine dobrovoljni istraživači pronašli 11 tijela u tajnim grobnim jamama samo nekoliko kilometara od američke granice.

Godine 2020. grupa za potragu pronašla je 59 tijela u nizu tajnih grobnih jama u sjeverno-centralnoj državi Guanajuato, a početkom 2021. meksička je vlada izvijestila da je tijekom 2020. pronađeno 559 tajnih grobnica iz kojih su izvučena 1086 tijela povezana s nasiljem i s organiziranim kriminalom u toj zemlji. U Meksiku je više od 100.000 nestalih prema vladinim podacima. Smatra se da su ih većinu ubili narkokarteli, a njihova su tijela bačena u plitke grobove, spaljena ili otopljena. dnevnik.hr

Share this content:

You May Have Missed