Dječak (12) je imao samo jednu želju – otpratio je svoju mamu do oltara prije nego je preminuo

Region

Dječak (12) je imao samo jednu želju – otpratio je svoju mamu do oltara prije nego je preminuo

12-godišnji dječak je sa 6 godina obolio od raka. Njegova velika želja je da otprati mamu do oltara, što je i učinio, prije nego je preminuo.

Borba s rakom počela je kada je Keith Burkett imao samo 6 godina. Ispostavilo se da bol u prsima dolazi do tekućine nakupljene u plućima. Nakon operacije su mislili da je sve u redu, no na plućima se razvila izraslina koja se pretvorila u rak. Tako je počela njegova borba.

Keith, koji je dobio nadimak „Kourageous“ (Hrabri), nije htio odustati od života. „Kada odrastem možda ću ja imati ženu i dobro ću se brinuti za nju. Mislim da se prema ljudima treba odnositi onako kako želite da se odnose prema vama“, rekao je.

Njegova je priča utjecala na tisuće ljudi koji su pratili razvoj bitke na Facebooku.

Kada se rak vratio po četvrti put, cijela se zajednica u njegovom mjestu okupila kako bi mu donijela radostan Božić. „Ideja za rani Božić za Keitha rodila se preko jedne parade u njegovoj kući. Nakon toga je rasla, rasla, rasla, rasla jer nitko nije htio odbiti“, rekla je organizatorica.

Slavlje se sastoji od DJ-a, stotinjak volontera, božićnih ukrasa, humanitarne prodaje majica, i posebnog proglasa 21. listopada kao „Dana Keitha Burketta“.

No vrhunac svega je smiješak ovog dječaka. Nakon nevjerojatnog Božića, Keith je imao samo još jednu želju – da svoju mamu otprati do oltara. Mami je bio živi pakao gledati svoga sina kako svaki dan pati. Došla je do teških zaključaka: „Nikada ne bih pomislila da ću sjesti i preklinjati Boga da uzme moje dijete, jer radije bih da bude s Bogom nego da ovako pati. Nije fer“, rekla je. (novizivot.net)