“Ona je borac i zaslužuje živjeti”: Otac bebe u borbi da spriječi doktore da je skinu s aparata

Region

“Ona je borac i zaslužuje živjeti”: Otac bebe u borbi da spriječi doktore da je skinu s aparata

“Indi ne zaslužuje umrijeti, zaslužuje živjeti.”, kaže otac 8-mjesečne bebe Indi Gregory.

Srce bebe Indi Gregory još uvijek kuca. Nakon što je britanski sudac u četvrtak pomaknuo rok za isključivanje Indi s aparata za održavanje života s 15 na 17 sati, o čemu smo jučer pisali, sve je opet odgođeno u zadnji tren.

Dean Gregory, otac osmomjesečne Indi, rekao je da bebu neće skidati s aparata barem do danas u 13 sati, kada je zakazano novo ročište u ovom slučaju. Britanski sud presudio je u srijedu da se liječenje bebe završi u bolnici ili hospiciju, unatoč želji njezinih roditelja da bebu vrate kući.

Međutim, Indin otac ne namjerava odustati.

“Ne smiju je dirati do završetka saslušanja. Indi ne zaslužuje umrijeti, zaslužuje živjeti. Naš san je dovesti je u Italiju. Želim zahvaliti talijanskoj vladi i predsjedniku koji su ponudili nastavak liječenja u bolnici u Rimu”, rekao je Dean i dodao da je njegova kćerka borac.

Roditelji bebe Indi nadaju se da će je prvo uspjeti odvesti kući, a zatim u Rim, gdje je bolnica Bambino spremna primiti je i nastaviti liječenje. Vlada premijerke Giorgije Meloni dodijelila je Indi talijansko državljanstvo kako bi mogla doći na liječenje. (novizivot.net)