PREŽIVELI SMO OTMICU DETETA, RASPAD I SMRT! Brena i Boba se vole 35 godina, a ovako su se upoznali – Upozoravali su me!

Showbizz

PREŽIVELI SMO OTMICU DETETA, RASPAD I SMRT! Brena i Boba se vole 35 godina, a ovako su se upoznali – Upozoravali su me!

Lepa Brena i Boba Živojinović sada su već 35 godina u srećnom braku, iz kog su dobili dva sina Stefana i Viktora, ali malo ko zna kako se tačno ovaj par upoznao. Na večnu ljubav zakleli su se brzo nakon početka romanse, a reči koje joj je tada izgovorila svekrva Brena još pamti.

“Boba i ja imali smo tu sreću da smo zajedno rasli kroz brak, zajedno se smejali, plakali, sve prolazili udvoje. Nas su spojile ne samo lepe stvari, kojih je uvek bilo na pretek, već i neke teške situacije koje smo preživeli zajedno – otmica deteta, raspad države, smrt roditelja… Tada vidite da li je osoba kraj vas zaista vaš životni partner. Jer, lako je biti dobar kada je sve dobro”, rekla je Lepa Brena u jednom intervjuu pre nekoliko godina, pa se prisetila kako je sve krenulo.

Brena je priznala da ga je prvo videla u novinama i da se već tada zaljubila. Njihov prvi susret bio je neobičan, a svemu je kumovao legendarni glumac Bata Živojinović: “Ja sam Bobu videla prvo na nekim naslovnim stranama. Moram da ispričam jednu anegdotu. Kada sam putovala puno, meni su prilazili poznati i uspešni ljudi, koji su bili značaju u Jugoslaviji. Nebitno da li iz sveta sporta, šoubiznisa”, prisetila se Brena i dodala:

“Prvi put smo se sreli na premijeri mog filma ‘Hajde da se volimo’ drugi deo. Kada mi je pokojni Bata Živojinović rekao: ‘Breno, šta radiš na toj promociji, je l’ znaš ko ti je tamo? Tamo ti stoji Slobodan Boba Živojinović. Šta radiš ovde, idi i pozdravi ga”.

Kako joj je Bata rekao, Brena je tako i uradila: “Ja sam onda kroz tu masu ušla brzo, brzo i kažem mu: ‘Pa dobro, šta si ti čekao do sada?’ i onda ga zagrlim i poljubim kao da se znamo mnogo godina”, ispričala je pevačica.

“Boba nije očekivao takav pristup, ali… – “Boba je bio iznenađen mojim nastupom. Mene su upozoravali na njega, pričali su mi da je veliki plejboj. Uvek sam razmišljala ako je posvećen tenisu kao ja putovanjima i koncertima, mi nemamo vremena da upoznamo nekoga. Čak i da upoznaš, nemaš vremena za predupoznavanje”, prisetila se Brena, dok je Boba jednom prilikom dodao:

“Brenu je trebalo još ranije da upoznam jer smo hteli da je angažujemo da peva na teniskom turniru, ali je Raka Đokić, njen menadžer, kasnije naš kum, izvrdao pravdajući se da ona ima mnogo obaveza. Ali zaista jeste tako, ona je stalno nastupala. To je bio sudbinski susret, a prvih par meseci je bilo vrlo teško. Svaki slobodan trenutak koristili smo da budemo zajedno. Zaletim se iz Ibice u Cirih, dođem da bih je video”, prisećao se bivši teniser početaka njihove veze, sada već davne 1986. godine.

Njihova svadba je svojevremeno opisana kao venčanje decenije u Jugoslaviji. Proslava se održala u hotelu Interkontinental 7. decembra 1991. godine. Kako se tada pisalo, za organizaciju glamuroznog slavlja je navodno utrošeno čak 50.000 nemačkih maraka. Goste je na proslavi zabavljala Vesna Šokčić, dok je program je vodio Saša Popović. Ostaće upamćena da je bidermajer tada završio u rukama Dragane Mirković. mondo.rs