SI*OVAO MALOLJETNU SESTRIČINU: DJEVOJČICA DVA PUTA OSTALA TRUDNA…

Region

SI*OVAO MALOLJETNU SESTRIČINU: DJEVOJČICA DVA PUTA OSTALA TRUDNA…

Kako navode mađarski mediji, osuđeni je ujak žrtve, koji je bio i njen staratelj, pošto ju je usvojio nakon što majka zakonski nije mogla da brine o njoj. Majka žrtve je navodno živjela u istom domu sa zlostavljačem sa svoje dvoje maloljetne djece.

Žrtva je rođena u februaru 2004. godine, a od septembra 2018. ujak ju je redovno tjerao da ima seksualne odnose s njim. U tim situacijama prijetio joj je batinama, te djevojčica iz straha slučaj nije smjela da prijavi. U jednom trenutku je ostala u drugom stanju, nakon čega je urađen abortus. Nisu objavljeni detalji kada i gdje je prekid trudnoće izvršen.

Djevojčica je i poslije toga ostala pod ujakovim krovom, te su zlostavljanja nastavljena. Dijete je više puta napastvovano u decembru 2018, a potom i više puta u julu 2019. godine, nakon čega je djevojčica opet zatrudnjela. I ova trudnoća je prekinuta.

Tek kada je ujak uhapšen zbog drugog krivičnog djela, djevojčica i njena majka su čitav slučaj prijavile policiji. Sud u Đeru osudio ga je na doživotni zatvor za krivično djelo seksualnog nasilja i trajno mu zabranio da se bavi bilo kojim zanimanjem u kojem bi došao u kontakt sa osobom mlađom od 18 godina.

Sud je utvrdio da muškarac može biti pušten na uslovnu slobodu najranije nakon 25 godina zatvora. Njegovo djelo se smatra nasilnim zločinom protiv ličnosti, a pošto je za ovu vrstu krivičnog djela već osuđivan u decembru 2014. i junu 2019. godine, i višestruki je počinilac, te je i osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Optuženi i njegov advokat uložili su žalbu na presudu, tako da se čeka odluka Apelacionog suda. titox.net