ISPLIVALE FOTOGRAFIJE OSUMNJIČENOG ZA OTMICU VANJE? Pozira s mačetom i fantomkom, među prijateljima na Fejsbuku i POLITIČAR (FOTO)

Region

ISPLIVALE FOTOGRAFIJE OSUMNJIČENOG ZA OTMICU VANJE? Pozira s mačetom i fantomkom, među prijateljima na Fejsbuku i POLITIČAR (FOTO)

Jedan od uhapšenih pripadnika kriminalne grupe koja je otela i ubila Vanju Đorčevsku (14) na društvenim mrežama je objavljivao jezive fotografije sa oružjem. Naime, on je na Fejsbuku objavio fotografije na kojima pozira sa mačetom u ruci, dok na licu ima fantomku.

On je na slikama često odeven u majici sa spornom zastavom sa suncem, koja je simbol desničara u Severnoj Makedoniji. Među njegovim prijateljima na Fejsbuku je i Ljupčo Palevski – Palčo, koji je označen kao organizator otmice, ali i ubica koji je pištoljem usmrtio Vanju Đorčevsku.

On je nakon zločina otišao za Beograd, a kasnije i u Bugarsku. Podsetimo, u nedelju su nađena tela Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog, a veruje se da ih je ubila ista kriminalna grupa. Oliver Spasovski izneo je detalje ubistva devojčice na konferenciji za medije.

Osim što je ubijena, Vanja Đorčevska je i zakopana u okolini Skoplja. Ovo je saopštio ministar unutrašnjih poslova Spasovski. Prema njegovim rečima, MUP ima u pritvoru izvršioce dva ubistva – devojčice Vanje i Pančeta Žežovskog.

– U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peto lice, otac maloletnice, jeste privedeno, obavljeno je saslušanje, mere će uzeti po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od lica, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog dela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umešani imali materijalne koristi – kaže Spasovski. Kurir.rs/Novosti