Prijina majka žali što joj kćerka nije završila srednju školu: “Mnogi je prozivaju, smeta joj to”

Showbizz

Prijina majka žali što joj kćerka nije završila srednju školu: “Mnogi je prozivaju, smeta joj to”

Majka Aleksandre Prijović, Borka Mihajlović, izjavila je kako joj je žao što njena kćerka nije završila srednju školu. Aleksandra joj je, ipak, dala obećanje da će to uskoro i učiniti. Borka je također pjevačica, a njena majka i rođaci su se isto bavili muzikom.

– Moja mama nas je prehranjivala svojim pjevanjem. Mama je iz jednog sela kraj Našica, a tata je iz Belog Manastira. I mamina braća su pjevala. Mama je umrla mlada i tata mi je nakon toga bio sve na svijetu. Umro je prije tri godine, Aleksandra i ja smo bile slomljene. Ona je jako bila vezana za svoga deku. On joj je zamijenio oca – ispričala je mama Borka.

– Ja sam počela da pjevam sa 16 godina, isto mi se dogodilo kao i Aleksandri. Završila sam osnovnu školu, upisala srednju, prošla prvi razred, drugi, treći nekako završila, i dalje više nisam mogla. Morala sam da krenem da radim. Ja nisam bila odlikaš, ali je Aleksandra bila štreber, jako dobar đak, i žao mi je što nije završila srednju. Zbog toga je mnogi prozivaju, smeta joj to, pa je rekla da će, kad se sve ovo malo smiri, upisati tu školu i završiti je – izjavila je Mihajlovićeva.

Borka ne krije koliko je ponosna na kćerku koja je imala tri uzastopna koncerta u Beogradu, tri u Sarajevu a sada održava pet nastupa u Zagrebačkoj areni.

– Znala sam da će Aleksandra biti uspješna u životu, ali da će napuniti četiri Arene, da će oboriti koncertne rekorde. Sjećam se kad su mi je donijeli prvi put u naručje, nakon što sam je rodila, pogledala sam je i rekla: “Ti ćeš biti moja najveća zvijezda”. To sam joj uvijek govorila – prisjetila se Prijovićkina majka. Avaz.ba