Stigla ga Božija kazna: UDAVIO SE NA ISTOM MJESTU GDJE JE PRIJE 30 GODINA SIL*VAO I U*IO MLADU DJEVOJKU

Region

Stigla ga Božija kazna: UDAVIO SE NA ISTOM MJESTU GDJE JE PRIJE 30 GODINA SIL*VAO I U*IO MLADU DJEVOJKU

Pedesetogodišnjak iz Grčke udavio se pokušavajući da spasi nepoznatu ženu, a njegovo tijelo nađeno je na istoj plaži gdje je prije više od 30 godina silovao i ubio 16-godišnju djevojku.

U zločinu koji je šokirao Grčku, Tanasis Karaplios (50) osuđen je prije 30 godina za prvostepeno ubistvo studentkinje Kristine Sami, koje se desilo na istom mjestu gdje je osuđeni ubica tragično izgubio svoj život krajem prošle sedmice.

Tadašnji mladi Karaplios, inače ribar, silovao je nesretnu djevojku, nakon čega ju je na smrt pretukao saksijama za cvijeće po glavi. Osuđen je na doživotnu robiju, ali je pušten iz zatvora prije 13 godina zbog dobrog vladanja.

Kako prenose mediji, nakon izlaska ostao je da živi sa svojim roditeljima, skrivajući se od mještana.

Šesnaestogodišnja Kristina Sami, ubijena je na Uskrs 1990. godine, kada je bila na odmoru sa porodicom. Karaplios, koji je tada imao 23 godine, prvo ju je silovao, a potom zadavio. Kada je završio, da bi se uvjerio da je zaista mrtva, zgnječio joj je glavu saksijom za cvijeće.

U septembru 1991. godine, osuđen je na doživotni zatvor.

„Ribar nije mogao da laže. Priznao je ubistvo šesnaestogodišnje studentkinje koja je pronađena polugola na plaži, dok je pored nje ležala krvava saksija – prenijeli su tamošnji mediji u trenutku suđenja.

Sa druge strane, ubica se nije puno branio, prihvatajući svoju sudbinu.

„Nisam shvatio da sam je ubio – izjavio je Karaplios na suđenju, nakon čega ga je majka nesretno stradale djevojke ošamarila pred svima u sudnici.

Roditelji sada već pedesetogodišnjaka, zahtijevali su da se njihovom djetetu smanji doživotna kazna, jer su smatrali da se dosta pokajao u zatvoru za svoj zločin.

„Prije 33 godine, majka i otac osuđenog su došli u moju kancelariju i tražili od mene da branim njihovo dijete koje je optuženo za prvostepeno ubistvo i silovanje. Pokušao je da siluje djevojku koja se po njihovim navodima zaljubila u njega na ljetovanju. Kada sam ga upoznao, bio je kao malo dijete – izjavio je njegov advokat, Aleksis Koja, koji je izdejstvovao raniji otpust.

Apelacioni sud je tada odlučio da Karapliosu skrati doživotnu kaznu zatvora i izrekne kaznu od 17 godina, koju ju je ubrzo odslužio. (Naj portal)