Horor na autoputu: Pucano na nogometaše, najmlađi dječak teško povrijeđen…

Region

Horor na autoputu: Pucano na nogometaše, najmlađi dječak teško povrijeđen…

Strašan incident dogodio se u Nigeriji nakon što su navijači otvorili vatru na klupski autobus ekipe Sunshine Stars. U incidentu je najteže povrijeđen najmlađi član posade.

Horor scene dogodile su se kada je ekipa Sunshine Starsa putovala autobusom na gostovanje ekipi Insurance of Benin. Navijači su napali autobus i otvorili vatru na vozilo u pokretu.

Nekoliko nogometaša i trener Seun Betiku zadobili su teže povrede, no najgore je prošao dječak koji sakuplja lopte i bio je u autobusu. Najmlađi dječak je završio u bolnici jer je direktno upucan.

“S velikom tugom obavještavamo cijelu Nigeriju, a posebno ljubitelje nogometa, da je naša ekipa napadnuta na autoputu Ore – Benin uoči utakmice Elitne lige protiv Insurancea”, naveli su iz ekipe Sunshine Stars i dodali:

“Naš dječak je upucan u užasnom napadu, naš tim-menadžer i ostali dužnosnici kluba, uključujući nogometaše, ozbiljno su povrijeđeni”, dodaje se u saopćenju.

Odmah je reagovao Federalni korpus za sigurnost na cestama koji je spašavao povrijeđene putnike i prevezao ih u obližnju bolnicu.

Od metaka su razbijena gotovo sva stakla na autobusu, a navijači su na šokantnu vijest reagovali poželjevši dječaku brz oporavak. Izvor: Klix