Vanjinom ocu robijaši priredili pakao: Osumnjičeni nemaju ni trenutak mira – Vređaju ih, psuju i prozivaju

Region

Vanjinom ocu robijaši priredili pakao: Osumnjičeni nemaju ni trenutak mira – Vređaju ih, psuju i prozivaju

Otac i drugi osumnjičeni za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske (14) suočavaju se sa žestokim revoltom ostalih pritvorenika u zatvoru Šutka u Skoplju. Svaki put kad ih izvedu i vraćaju u Šutku ostali zatvorenici ih vide kroz prozore, a zatim pozivaju, udaraju po rešetkama, vređaju…

Direktor zatvora Filip Andov nije ni potvrdio, ali ni demantovao navode lokalnih medija. Andov samo ističe da je bezbednosna situacija pod kontrolom i navodi da je pristup četvorici osumnjičenih ograničen.

“Odvojeni su od ostalih pritvorenika i zatvorenika. Ni svi zatvorski službenici nemaju pristup tim prostorijama. Ulazite sa posebnim karticama koje drže određeni čuvari. Kontrolišu se konstantno s obzirom na stepen kriminala i u skladu sa protokolima i zakonima”, kaže Andov za Skoplje1.

Zatočenici i zatvorenici iz Šutke zgroženi su dvostrukim ubistvom nad detetom, a počinioci takvih dela su najomraženiji u zatvorima. Trojica od četvorice osumnjičenih koji se nalaze u zatvoru priznala su krivicu i svoje uloge. Ukazali su i na Ljupča Palevskog kao organizatora i počinioca gnusnog dela.

Jedini među njima, koji nije priznao krivicu ili povezanost sa bilo kim od ostalih osumnjičenih, je otac devojčice Aleksandar Gorčevski koji i dalje tvrdi da nikoga od njih ne poznaje i da nije Palevskom otkrio putanju kretanja svoje ćerke.

Đorđevski je na saslušanje na kome mu je određen pritvor do 30 dana doveden u zatvorskom kombinezonu, a na snimku se vidi da su ga u zatvoru ošišali na ćelavo.Izvor: skopje1.mk