OGLASILA SE AMILA, MAJKA PREMINULE DJEOJČICE DŽENE: NEĆETE SE ZAUVIJEK MOĆI KRITI!

Region

OGLASILA SE AMILA, MAJKA PREMINULE DJEOJČICE DŽENE: NEĆETE SE ZAUVIJEK MOĆI KRITI!

Uoči ročišta koje će se održati ovog četvrtka u 10 sati, Amila Gadžun iz Kaknja, majka preminule djevojčice Džene, oglasila se na Facebooku. Gledam jučer Armin Berberović ulazi na glavna vrata suda i to sa lisicama na rukama. Neka, tako i treba. Podrška porodici ubijenih doktorica.

Ali što ovi “naši” nikada ne uđu, a Bogami niti izađu na ta ista vrata suda? To se oni boje mene, Murisa, koga??? Ko im dozvoljava da ulaze i izlaze kroz službena vrata prostorije suda. Zašto im to advokati ne izlaze gdje i svi advokati?

Šta mislite ko ste i šta ste, vi vrijedniji od nas koji stojimo ispred Suda, i svih onih koji poštuju red Suda. Nadam se da će vam policija od četvrtka zabraniti kroz sve službene ulaze i izlaze. Nećete se zauvijek moći kriti. Usput ozdravi nam i doktorica, pa u četvrtak u 10 sati počinjemo tamo gdje smo stali peti put po redu – objavila je majka preminule djevojčice.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji “Dr. Bejtović” obavljali “rutinsku” operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila. Hayat.ba