U Sloveniji se ukida dopunsko osiguranje: Treba li banka otkazati naplatu putem trajnog naloga za dopunsko osiguranje?

Uncategorized

U Sloveniji se ukida dopunsko osiguranje: Treba li banka otkazati naplatu putem trajnog naloga za dopunsko osiguranje?

U Sloveniji se 1. januara ukida dopunsko zdravstveno osiguranje, a zamijenit će ga obvezni zdravstveni doprinos u iznosu od 35 eura. Zaposlenici i samostalne djelatnosti prvi će ga put uplatiti u februaru. Zaposlenima će ga od plaće odbijati poslodavac, a penzionerima Zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje (ZPIZ).

Kome se uopće neće uzimati doprinos iz plaće ili mirovine pročitajte na ovoj poveznici. Većina ljudi već je primila posljednju uplatu dopunskog osiguranja. Osoba koja je mjesečnu premiju dopunskog zdravstvenog osiguranja uplatila izravnim zaduženjem, odnosno trajnom uplatom pita se mora li se isključiti iz mjesečne naplate ili će se to dogoditi automatski.

“Mjesečnu premiju dopunskog zdravstvenog osiguranja klijenti su plaćali izravnim terećenjima. To znači da je terećenja slala osiguravajuća kuća na temelju suglasnosti ili punomoći sklopljene s korisnikom. Dakle, otkazivanjem dopunskog zdravstvenog osiguranja, firme više neće imati temelja za prosljeđivanje terećenja i otkazivanje suglasnosti koje korisnici neće zahtijevati”, objasnili su nam iz Udruženja banaka Slovenije. gpmaljevac.com