Dečak (12) čuvao trogodišnjaka, pa se iznervirao i brutalno ga prebio: Mališan se bori za život

Region

Dečak (12) čuvao trogodišnjaka, pa se iznervirao i brutalno ga prebio: Mališan se bori za život

“Morao je da bude priključen na aparat za održavanje života i uklonjen mu je deo lobanje zbog intenziteta povreda”, rekla je Nojeva mama, Mišel Lejn

Trogodišnji dečak iz Indijane bori se za život nakon što je zadobio povrede glave koje mu je naneo 12-godišnjak sa “problemom kontrole besa” koji ga je čuvao, a koji ga je navodno tukao i udarao o zid, tvrdi dečakova porodica, prenosi “New York Post”.

Noa Braun je pod sedativima i na aparatima za održavanje života u Dečjoj bolnici Rajli, gde je pretrpeo višestruke napade kao rezultat prebijanja 29. novembra u domu svog oca na aveniji Saut Lajons u Indijanapolisu, izvestio je “Fox 59”.

Nojeva mama, Mišel Lejn, navela je u onlajn peticiji da je bebisiter posinak njenog bivšeg muža, koji je trebalo da brine o trogodišnjaku i njegovom petogodišnjem bratu. Dečak, čije ime nije saopšteno, optužen je za teški napad, dve tačke za nanošenje teške telesne povrede osobi mlađoj od 14 godina i posedovanje ličnog oružja. Noa je bio srećan i pun života pre opakog napada, rekla je njegova baka Kendi King.

“Bio je u pokretu, voleo je sve. On bi vam ulepšao dan, to je sigurno”, rekla je ona.

“Dečak koji ga je čuvao ima probleme sa kontrolom besa, a Noa je počeo da plače”, rekla je baka.

“On nije mogla da izdrži, pa ga je pretukao kaišem i bacio prema krevetu, a glavom je udario u okvir kreveta na sprat.”

Mali Noa se bori za život Foto: Porodična arhiva Dečak je zatim zabio Noinu glavu u zid i on se srušio ispod kreveta nakon što je pokušao da pobegne, rekla je ona.

“Morao je da bude priključen na aparat za održavanje života i uklonjen mu je deo lobanje zbog intenziteta povreda”, rekla je Nojeva mama, Mišel Lejn.

“Dečak od 12 godina rekao je svom biološkom ocu da ga je moj sin nervirao dok je plakao, pa ga je udario kaišem, glavom o okvir kreveta na sprat i zabio ga u zid”, napisala je ona.

Ona je rekla da je njen sin doživeo više napada.

“Ima dug put do oporavka”, rekao je ona.

“Nije garantovano kakav će biti njegov kvalitet života, ali se molimo i nadamo najboljem da će biti sasvim dobro.”

Da stvar bude još gora, rekla je majka, Noa se takođe bori sa i sa kovidom.

U peticiji, ona je napisala da “ne postoji zakon o uzrastu maloletnika za čuvanje dece u državi Indijana.”

“Verujemo da bi trebalo da postoji starosna granica od 16 godina za čuvanje dece mlađe od šest godina”, napisala je ona.

“Kao i da osoba koja čuva i brine o tom detetu nema nekontrolisanih bolesti mentalnog zdravlja radi bezbednosti dece pod starateljstvom i dadilje koja to dete čuva.”

U međuvremenu, baka je rekla da “lekari uklanjaju cev za disanje i steznik za vrat da vide da li može da diše sam do kraja”, dodajući da su “prestali da uzimaju lek za sedaciju jer žele da se potpuno probudi.” (Telegraf.rs)