POSNA PICA PITA: Domaće mekano testo i nadev sa pečurkama ostaviće bez daha, a praziluk i kečap joj daje POSEBAN ŠMEK (RECEPT)

Hrana i piće

POSNA PICA PITA: Domaće mekano testo i nadev sa pečurkama ostaviće bez daha, a praziluk i kečap joj daje POSEBAN ŠMEK (RECEPT)

Jedno od najpopularnijih jela italijanske kuhinje je pica. Najpoznatije su margarita i kaprićoza, ali danas možete da pronađete i recept za slatku picu, kao što je ona sa nutelom. Ako volite da jedete ovo jelo od testa onda obavezno probajte i pica pitu. Jednostavno se pravi, od sastojaka koji nisu skupi, a ukus je fantastičan. Kako je u toku Božićni post, onda je naš predlog posna pica pita. Brzinski zamesite testo, nafilujte i ispecite i ukusan doručak ili večera je spremna. Takođe, možete da pravite i posnu picu.

Sastojci:

450 g brašna
180 ml kisele vode
180 ml ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1/2 kocke kvasca
1/2 kašičice kurkume
pita pica

Za nadev:

1 praziluk
450 g šampinjona
kečap
origano

Recept za posnu pica pitu:

U posudi pomešajte kiselu vodu, ulje, šećer i izdrobite kvasac. Promešajte da se svi sastojci sjedine, pa dodajte prosejano brašno, so i kurkumu. Umesite testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori pola sata. U tiganju propržite sitno seckani praziluk ili crni luk, pa dodajte seckane pečurke. Začinite po želji. Podelite testo na 4 jednaka dela, pa od svakog oblikujte lopticu. Razvucite jednu lopticu u obliku pravougaonika, pa stavite u tepsiju istog oblika koju ste premazali uljem. Premažite kečapom, pa pospite origanom, a onda sipajte malo fila i pospite seckanim maslinama. Stavite drugo testo, pa premažite kečapom i pospite origanom. Sipajte fil preko i pospite iseckane masline. Stavite treće testo i ponovite postupak. Na kraju stavite četvrto testo, premažite kečapom, pospite origanom i ako želite pospite rendanim biljnim sirom. Izbockajte testo čačkalicom i pokrijte folijom, pa ostavite da odstoji još 10 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 oko 30 minuta. Nekih 10 minuta pred kraj pospite rendanim sirom i vratite da se zapeče. (Kurir.rs/Stvar ukusa/T.B)