Mlada Laura (18) je doživjela šok kada je čula dijagnozu, no njena hrabrost oduševljava

Region

Mlada Laura (18) je doživjela šok kada je čula dijagnozu, no njena hrabrost oduševljava

Prije otprilike mjesec dana, 18-godišnja Laura rodom iz Benkovca je doživjela šok sa saznanjem o svojoj dijagnozi. Doktorica joj je obznanila da bolujem od leukemije, što ju je potpuno iznenadilo. Laura kaže da je takvo nešto do tada smatrala isključivo scenarijem viđenim na televiziji ili u filmovima, te nije mogla zamisliti da bih se ja mogla suočiti s takvim izazovom. P

Podrška obitelji i prijatelja bila je ključna u tom teškom trenutku. S njihovom velikom podrškom, uspjela si je reći: “O je to, tu sam gdje jesam, ne mogu to promijeniti, počinje jedna borba, moram se izboriti, biti jaka” Laura Majić se sada suočava s najvećim izazovom svog života. Umjesto uživanja u bezbrižnoj mladosti, suočena je s nemilosrdnom borbom protiv leukemije, a njenu priču donose 24sata.hr.

Kada su roditelji prvi put čuli za dijagnozu, doživjeli su šok, popraćen osjećajem nemoći. Hrabra Benkovčanka uspješno prolazi kroz kemoterapije, pokazuje nevjerojatnu snagu i odlučnost da se suoči s ovom teškom bolesti.

“Doktori su zadovoljni kako su prošle prve kemoterapije i najteže u cijeloj toj priči mi je što sam dugo u bolnici. Nedostaju mi prijatelji, obitelj, škola… I moja mlađa seka ide u školu u Benkovac pa je viđam samo vikendom. U cijelom tom periodu i najbolji prijatelj mi je otišao na brod te ga nisam uspjela vidjeti. Sad sam trenutačno doma, nalazi su mi bili dobri pa su me pustili nekoliko dana kući, taman sad pred blagdane, malo da napunim baterije”, kaže Laura.

Jedna od nuspojava kemoterapija je i gubitak kose. Iako je Laura izgubila kosu, nije izgubila hrabrost i odlučnost. Na sve to gleda kao na privremeni korak prema ozdravljenju.

“Više sam počela cijeniti neke stvari, prije sam bila opsjednuta s tim kako izgledam, moja kosa mi je bila sve. Sad vidim koliko je sve to prolazno i nebitno te da postoje bitnije stvari od izgleda. Šteta što čovjek tek na ovako neki način shvati vrijednost života” rekla je Laura.

Nakon dugih dana provedenih u bolničkom okruženju, Laura je sad, pred nadolazeće blagdane, puštena kući. Laura je učenica četvrtog razreda Poljoprivredno, prehrambene i veterinarske škola “Stanka Ožanić” u Zadru, smjer nutricionist. No ipak u budućnosti sebe vidi u sasvim drugom poslu.

“Inače jako volim šminkati i super mi ide! Mislim se u budućnosti malo više posvetiti tome, možda otvoriti nešto svoje. Faks me trenutačno ne zanima, ali nikad ne znaš! Kao najveći uspjeh u životu smatram obitelj i djecu, nadam se i tome jednoga dana”, priča Laura, čija hrabrost u ovoj borbi oduševljava.

Upravo za nju je Udruga studenata Bukovice i Ravnih kotara (BIK) organizirala humanitarnu nogometnu utakmicu. U Benkovcu se svake godine u adventsko vrijeme organizira najluđa nogometna utakmica u Dalmaciji, ako ne i šire. Radi se o utakmici s pozamašnim brojem igrača, točnije 30 na 30 igrača.

Na jednoj strani nalaze se članovi Udruge studenata Bukovice i Ravnih kotara (BIK), koji već godinama organiziraju Advent u Benkovcu. S druge strane je tim Caffea Corto. Sve je ove godine dobilo i humanitarni karakter te se sav prikupljeni novac donira za liječenje njihove sumještanke Laure Majić.

“Moje liječenje se ne plaća, ali Udruga BIK imala je želju pomoći mojim roditeljima oko troškova putovanja u Zagreb jer moji praktički sad žive u Zagrebu. Prvo su se javili tati i rekli da imaju želju pomoći nam. To su moji ljudi, ljudi s kojima sam odrasla i išla u školu. Benkovac je jako mali, svatko zna svakoga, to su te neke čari malih gradova. Presretna sam zbog tolike podrške i to mi je veliki vjetar u leđa, jednostavno je predivan osjećaj kad je tvoj grad uz tebe. Udruga je još jednom pokazala kako to Benkovac radi”, kaže Laura, koja se još jednom zahvalila na ovoj lijepoj inicijativi.

Svemogući Bože, molimo Te da pružiš snagu i iscjeljenje dragocjenoj Lauri dok se suočava s bolešću leukemije. Podari joj hrabrosti da se bori, snage da prevlada teškoće i vjeru da ćeš biti uz nju u svakom koraku. Molimo Te za njezinu obitelj i prijatelje, da im pružiš utjehu i podršku dok zajedno prolaze kroz ovo teško razdoblje.

Gospodine, Tvoja ljubav je izvor nade i iscjeljenja. Molimo Te da obasjaš Laurin put svjetlom nade i ozdravljenja. U Isusovo ime, amen. (novizivot.net)