Sil*vao baku kod koje je živeo kao podstanar u Banjaluci: Naneo joj teške povrede, osuđen na 8 godina

Region

Sil*vao baku kod koje je živeo kao podstanar u Banjaluci: Naneo joj teške povrede, osuđen na 8 godina

A. D. je tvrdio da se ne seća šta je kobne noći uradio i isticao je da je sa žrtvom bio u dobrim odnosima Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio A. D. (24) iz Travnika na osam godina zatvora zbog silovanja 71-ogodišnjakinje u Banjaluci.

Nakon što je veće odbilo žalbu odbrane, ovom presudom mu je potvrđena prvostepena presuda koju mu je ranije izrekao banjalučki Okružni sud. Stravičan čin dogodio se 25. septembra 2019. godine u kući žrtve u kojoj je A. D. bio podstanar, pišu Nezavisne.

Kobnog dana oko jedan sat iza ponoći optuženi je ušao u sobu na spratu kuće u kojoj je žrtva spavala. On je, prema presudi, ženu više puta udario pesnicom u glavu i onesvestio, a potom silovao. Tom prilikom nesrećna žena je zadobila teške povrede. Koliko je daleko išlo iživljavanje govori činjenica da je optuženi nakon stravičnog čina urinirao na žrtvu, a potom pobegao.

Inače, optuženi je svedočio da se ničeg ne seća. Kako je rekao, te večeri je s prijateljem konzumirao alkohol i koristio drogu, te se ne seća dolaska kući. Dodao je da samo zna da se ujutro probudio u mokroj odeći. Takođe je rekao da je pre posla sreo žrtvu u kući i bila je sva u modricama sa zatvorenim okom.

“Vidi šta si mi uradio! Zašto ti je to, sine, trebalo!?”, rekla mu je nesrećna žena.

On je ispričao da je pretpostavio da je ona pretučena, ali se ničega nije sećao.

“Rekao sam joj da nije moguće da sam to uradio” rekao je A. D. pred sudom.

Kako je rekao sa žrtvom je često pio kafu i ručao, a bili su u dobrim odnosima. (Telegraf.rs)