NAJPOPULARNIJA ŽENA U AMERICI U*ILA JE ROĐENU MAJKU: Nakon 7 godina u zatvoru, SADA JE NA SLOBODI I JAČA NEGO IKAD

Region

NAJPOPULARNIJA ŽENA U AMERICI U*ILA JE ROĐENU MAJKU: Nakon 7 godina u zatvoru, SADA JE NA SLOBODI I JAČA NEGO IKAD

Džipsi Rouz Blančard je žena koja je naručila ubistvo svoje majke i koja je nakon ubistva objavila na Fejsbuku “Ku*ka je mrtva”. Paradoks je da je upravo Džipsi Rouz Blančard danas jedna od najpoularnijih osoba u Americi. Pre mesec dana, decembra 2023. godine, Džipsi je izašla iz zatvora nakon što je 7 godina provela iza rešetaka zbog toga jer je naručila ubistvo svoje majke.

Dok je bila u zatvoru, Džipsi je upoznala Rajana Andersona koji joj je pisao sa željom da se zabavljaju. To je bilo 2020. godine, a venčali su se 2022. godine. Ustanova im nije dozvoljavala bračne posete, a Džipsi sada kaže da se nada da će ona i Rajan imati decu uskoro.

Kako je došlo do toga da Džipsi Rouz Blančard naruči ubistvo svoje majke?

Džipsi je odrastala uz majku Di Di Blančard koja je godinama lagala da njena ćerka ima strašne zdravstvene probleme poput leukemije, zastoja u razvoju, zbog čega je godinama ćerki brijala glavu tvrdeći da je nedostatak kose posledica hemoterapija.

Veruje se da je Di di bolovala od Minhauzenovog sindroma, psihopatološkog poremećaja, gde osoba preuveličava, fabrikuje ili indukuje svoju ili bolest svog deteta kako bi dobila pažnju okoline. Di di je imala jaku želju da je drugi doživaljaju kao nežnu i požrtvovanu majku koja se brine o bolesnom detetu. Samo, činjenica je da je njena ćerka bila sasvim zdravo dete, ali je njeno zdravlje narušeno jer je Di di lagala kako ima razne dijagnoze.

Džipsi Rouz je rođena 1991. godine, i još kada je bila beba, njena majka je počela sa lažima vezanim za zdravlje njene ćerke. Prvo je pričala da njena ćerka ima apneju zbog čega je Džipsi veći deo svog detinjstva spavala prikačena za specijalan aparat. Kada je imala 8 godina Di di je ubedila sve pa i Džipsi kako ima leukemiju i mišićnu distrofiju zbog čega je naterala ćerku da stalno sedi u invalidskim kolicima i koristi cev za hranjenje. Zatim je Di di rekla kako njena ćerka ima astmu, oštećenje sluha i vida, zbog čega je pila veliki broj lekova.

Potpuno zdrava i prava, Džipsi je prošla kroz niz operacija uključujući i odstranjenje pljuvačne žlezde, zbog čega su joj kasnije propali zubi. Majka je svojoj ćerki stalno brijala glavu govoreći kako je je nedostatak kose posledica hemioterapije. Svet je u Di Di video požrtvovanu majku, dok je ona u stvari bila ozbiljno bolesna žena koja je svoju ćerku od rođenja držala kao zatvorenika u kući, primoravajući je da po ceo dan sedi u kolicima i pije veliku količinu lekova.

Di Di je čak i Roda Blančarda sa kojim je imala Džipsi ubedila da njihova ćerka ima niz zdravstvenih poteškoća, te da je na nivou sedmogodišnjakinje, dok je Džipsi imala normalan mentalni razvoj. 2005. godine je Di Di tvrdila kako su ona i Džipsi bile žrtve uragana Katarina, te se preselila i Springfild gde joj je dodeljena kućica sa rampom za invalidska kolica. Džipsi i Di Di su tom prilikom takođe dobili beneficije koje su uključivale posete koncertima i Diznijevom svetu, a sve zbog navodne bolesti od koje je “bolovala” njena ćerka. Sve vreme, Di Di je nastavila da uživa u pažnji koju je dobila zbog toga što je bila posvećena negovateljica.

Godine 2009. vlastima je podneta anonimna prijava u kojoj se navodi da Di Di laže u vezi bolesti njene ćerke. Ali niko ništa nije uradio povodom toga. Kako je Džipsi odrastala, Di Di je počela da laže o njenim godinama, a otišla je tako daleko da je čak promenila i datum rođenja u Džipsinom izvodu iz matične knjige rođenih kako bi njena ćerka izgledala mlađe. 2011. godine, Džipsi je preko interneta našla čoveka sa kojim je uspela da pobegne. Ali ih je Di Di našla, i ubedila čoveka da je pobegao sa maloletnim detetom tvrdeći kako Džipsi nema ni 18 godina, što naravno nije bila istina. Di Di je tada razbila njen kompjuter i primorala je da legne u krevet, izgladnjivala je danima, a ponekad ju je i tukla.

Džipsi je ipak uspela da se vrati na društvene mreže, gde je preko hrišćanske zajednice našla Nikolasa Godejona kojeg je ubedila da ubije njenu majku. 2015. godine on je to i uradio tako što je došao u njihovu kuću i izbo nožem Di Di dok je Džipsi bila u kupatilu. Džipsi je na Fejsbuk nalogu koji je delila sa majkom napisala “Ku*ka je mrtva”, a kasnije je policija otkrila telo njene majke. Nakon ubistva ljudi su pitali Džipsi zašto je ubila majku, zašto jednostavno nije razotkrila njene laži?

“Nisam mogla da ustanem iz invalidskih kolica, jer sam se plašila i nisam znala šta je kadra da uradi moja majka. Nisam imala kome da verujem.”

Džispi Rouz je osuđena na 10 godina zatvora, da bi nakon 7 godina puštena decembra 2023. godine.Danas je ona jedna od najpopuarnijih Amerikanki. Na društvenim mrežama deli slike na kojima se vidi kako danas izgleda. Duga kosa, blistavi zubi i srećan izraz lica. Kaže da su joj u zatvor stizala pisma i ponude od raznih muškaraca, ali da je Rajan bio jedini u kojeg se zaljubila i kasnije udala.Na pitanje da li joj je drago što joj je majka mrtva, Džipsi kaže: “Drago mi je što sam izašla iz zatvora, ali nisam srećna što je ona mrtva. stil.kurir.rs