OVAKO RUSI ZAGREJAVAJU LEDENU OBUĆU NA -30 STEPENI: Srbi to BACAJU i zato im se SMRZAVAJU STOPALA

Zanimljivosti

OVAKO RUSI ZAGREJAVAJU LEDENU OBUĆU NA -30 STEPENI: Srbi to BACAJU i zato im se SMRZAVAJU STOPALA

Da li se i vama smrzavaju stopala iako nosite zimsku obuću? U Srbiji je temperatura u velikom minusu i koliko god da su nam metereolozi najavljivali zahlađenje, mnogi od nas nisu još uvek navikli na sneg i led.

Čak i kada vam je obuća postavljena i navodno topla, ipak nikako noge ne mogu da vam se zagreju dok stojite i čekate gradski prevoz ili hodate po snegu i ledu. Ali, postoji način da zagrejete stopala, a sve što vam je potrebno jeste predmet koji sigurno imate u kući, piše Kurir.

Kada popijemo sok, logično je da prazan tetrapak bacimo u kantu. Ali, nemojte to da uradite, postoji odličan način da ga iskoristite! Ovaj trik Rusi stalno praktikuju zimi, a pomoći će vam da napravite “izolaciju” u cipelama i čizmama i tako sprečite da vam se stopala smrzavaju.

Prvo isecite i otvorite tetrapak, dobro ga operite i osušite. Zatim nacrtajte na njemu oblik uloška za cipele i isecite. Iz cipela ili čizama koje nosite zimi izvadite uložak, pa stavite ovaj koji ste napravili od tetrapaka i to folijom okrenutom nagore. Nakon toga, vratite uloške koje ste izvadili preko onih od tetrapaka. Ovakav domaći uložak će zadržavati toplotu i sprečiti da hladnoća probije đon i ohladi vam stopala po ciči zimi. (Espreso/Najžena/Vesna Vukadinović/Prenela P.V.)