Muhamed šamarao poznanicu, pa je čupao za kosu. Sada će mu se suditi

Region

Muhamed šamarao poznanicu, pa je čupao za kosu. Sada će mu se suditi

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Alić Muhameda (42), rođenog u Zenici, zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. Optužnica je u cijelosti potvrđena dana od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kaknju.

Napad se desio 04. oktobra prošle godine oko 11 sati, u mjestu Haljinići, na području općine Kakanj. Muhamed je naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem ugrozio građanski mir oštećene D. A. Prema optužnici, Muhamed je došao ispred stambene zgrade u kojoj živi D.A., te je napao na terasi koja se nalazi u prizemlju zgrade.

Prvo joj je bez ikakvog razloga uputio pogrdne riječi “Šta je kur*o, je*em li ti dijete”, a zatim ušao u prostor terase i otvorenim dlanom udario D.A., onda ju je jednom rukom čupao za kosu, a drugom rukom joj je uvio ruku, i tako je gurao do zida zgrade.

Zaustavio se sa svojim nasilničkim ponašanjem tek kada je D.A. počela da vrišti i galami. Muhamed je nakon toga pobjegao. D.A. je ušla u stan, gdje je nakon pretrpljenog šoka pala na pod.

Muhamed Alić je bio svjestan da će takvo njegovo ponašanje izazvati uznemirenje i narušiti građanski mir kod drugih, a što je i htio, kojom prilikom je D.A. zadobila lake tjelesne povrede, dakle, nasiljem i naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem prema drugom ugrozio građanski mir, čime je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Podsjetimo da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja. Izvor: CH