“Imam ja moju Bosnu, ništa više mi ne treba” Pjevaču “Zvezda Granda” doživotno zabranjen ulaz u Srbiju zbog…

Showbizz

“Imam ja moju Bosnu, ništa više mi ne treba” Pjevaču “Zvezda Granda” doživotno zabranjen ulaz u Srbiju zbog…

Poznata folk pjevačica Selma Bajrami zadržana je juče na aerodromu kada je pokušala da uđe u Srbiju, nakon čega je odmah ukrcana u avion kojim je ispraćena iz zemlje, o čemu ne prestaje da se priča.

Međutim, ona nije jedina koja je zabranjena u Srbiji. Tako je 2021. godine učesnik popularnog takmičenja “Zvezde Granda”, Sadik Hasanović također dobio zabranu ulaska u Srbiju, a razlog zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u Srbiju jeste da “je utvrđeno da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procjena bezbjednosnog rizika”, a potom je u javnost iscurila i njegova fotografija sa ratnim herojem Srebrenice Naserom Orićem.

Nakon što mu je 2. avgusta 2021. godine zabranjeno da uđe u Srbiju, pjevač je rekao da nije ni pokušavao da dođe u Srbiju već u svoj Novi Pazar.

Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak. Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom, ali da bih došao do Novog Pazara, a ne u Srbiju. Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično dio Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak. Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski dio Sandžaka i tamo pjevati – rekao je Sadik Hasanović za Informer.

– Dobio sam sada papir da sam vraćen s granice. Ljudi moji, prema informaciji koju sam ja dobio ta zabrana je doživotna – rekao je on. Agencije