U*io ih je i nije mu žao: ‘Život su mi upropastili, shvatio sam da nema kazne za njih na sudu’

Region

U*io ih je i nije mu žao: ‘Život su mi upropastili, shvatio sam da nema kazne za njih na sudu’

Pomalo zaboravljen slučaj kao iz kriminalističke serije ponovno je nakon presude Filipu Zavadlavu, trostrukom ubojici osvetniku iz Splita, aktualan na društvenim mrežama, a dolazi iz susjedne Bosne i Hercegovine. Naime, Fikret Hadžić zvani Hadžija iz Lukavca zbog trostrukog ubojstva služi kaznu od 24 godine zatvora. Ono po čemu je ovaj osuđenik poznat jest njegove tvrdnje da se ne kaje i time se ponosi.

Hadžija je inače jedan od najpoznatijih zatvorenika u BiH, a o njemu su se raspisali mediji u regiji. Kaže da se “ne kaje što je ubio one koji su ga mučki pretukli i izboli nožem” Trenutno je u Kazneno-popravnom zavodu Tuzla gdje izdržava kaznu. Nikada prije toga nije bio osuđivan. Čak ni prekršajno. Osuđen je na 24 godine zatvora od čega je u u KPZ Zenica odležao 18 godina.

Njegova priča počinje 1997. godine kada dolazi u sukob s četvoricom lokalnih momaka od koji su trojica bila braća. U to vrijeme on je u Lukavcu bio vlasnik restorana u koji su često navraćala tri brata zbog kojih su, kako on kaže, ostali gosti napuštali objekt.

“Drvosječe su to, neškolovani. Znaš kad ti uđu u restoran s litrom u ruci, a na nogama rudarke. Kada se oni pojave ostali kulturniji gosti izađu odmah napolje”, ispričao je Hadžija.

Kad je kako tvrdi vidio da više ne može normalno voditi posao, odlučio je prodati restoran. Prodao ga je 1997. sa željom da se posveti nečemu drugom. Kaže da nikada prije nije bio u sukobu sa zakonom. Sve se kako kaže promijenilo 2001. kada su ga na ulici, kako kaže, iz čista mira pretukli i izboli nožem upravo oni zbog kojih je i prodao restoran.

“Isti ti što su mi dolazili u restoran i kvarili posao bez ikakvog povoda su me pretukli na ulici, izboli nožem i šutirali nogama kao vreću. Jedva sam ostao živ. Policija je u tom trenutku naišla i spasili su me. Čula se policijska sirena i oni su pobjegli. Vjerovao sam da će ih pravosuđe kazniti za ono što su mi napravili, a to je bio pokušaj ubojstva. Svi su dobili kaznene prijave, ali nijedan nije odgovarao pred zakonom”, rekao je Hadžija. titox.net