Roditelji Je Ostavili Da Umre Na Kauču S Kojeg Nije Sišla 12 Godina, Pronašli Je Prepunu Crva. Otac I Majka Sve Vrijeme Živjeli Normalnim Životom

Ispovijesti

Roditelji Je Ostavili Da Umre Na Kauču S Kojeg Nije Sišla 12 Godina, Pronašli Je Prepunu Crva. Otac I Majka Sve Vrijeme Živjeli Normalnim Životom

Lacey Fletcher (36) iz SAD preminula je na kauču u kući svojih roditelja u januaru 2022. godine. Djevojka je pronađena takoreći “istopljena”, prekrivena crvima, zatrpana sopstvenim izmetom i sa dekubitnim ranama, a za zanemarivanje i ubistvo su osumnjičeni roditelji Sheela i Clay Fletcher.

Djevojka je umrla na istom mjestu gdje je i živjela proteklih 12 godina, na prljavom kauču u dnevnoj sobi roditelja. Njeno tijelo je bilo potpuno istrulilo, natopljeno urinom i drugim fekalijama. Majka je u januaru 2022. godine nazvala policiju i prijavila da njena kćerka “više ne diše”.

Bolničari i službenici koji su stigli u njihov dom u Luizijani bili su zgroženi prizorom koji ih je dočekao.

Kada su se bolničari pojavili u njenoj kući, zatekli su je bukvalno rastopljenu, spojenu sa sofom, prekrivenu fekalijama. Izgledala je kao da joj kosa nije bila češljana godinama, potpuno zapuštena… Sa druge strane, njeni roditelji su vodili sve vrijeme jedan normalan, porodičan život.

“Kada smo razgovarali sa mrtvozornikom, rekao je: ‘Svaki dan se suočavam sa smrću. Ali, ovo je nešto što ne mogu ni da izbacim iz glave. Miris je bio užasan’”, objasnio je Chris Nakamoto, istraživački novinar za Fox News.

“Snažan smrad je mrtvozornika tjerao na povraćanje što je i uradio ispred kuće, u dvorištu”, rekao je Nakamoto, prenosi Metro.

Uznemirujući prizor je bio i drveni pod ispod kauča koji se savijao od težine tjelesnih tečnosti, a Laceyina obdukcija je otkrila materijal od sofe u njenom stomaku. Radnici Hitne pomoći i istražitelji koji su prisustvovali, rekli su da je smrad koji se prožimao kroz kuću “miris koji nikada neće zaboraviti”. Za 16 godina, koliko je dugo radio i izvještavao o vijestima, nikada nije imao nijedan sličan slučaj.

Lacey je pronađena gotovo “zakopana” do ramena u rupi na kauču koju je očigledno napravilo njeno iznureno tijelo tokom godina. Na sebi je imala samo majicu, a lice joj je prekriveno velikim crvenim mrljama, dok je izmet bio razmazan po cijelom tijelu i kosi. Djevojka je patila od neurološkog poremećaja zvanog Sindrom zaključanog čovjeka, što predstavlja stanje u kojem pacijent ostaje potpuno svjestan, ali nije u stanju da pomjeri bilo koji dio svog tijela. Takođet, Lacey je bila socijalno anksiozna, a uz to je imala i Aspergerov sindrom, jedan od oblika autizma.

Njeni roditelji tvrde da nije željela da napušta dnevnu sobu te da su joj obezbjeđivali obroke, kao i nošu. Lacey je bila normalno dijete, voljela je Diznijeve filmove i odbojku, igrala se sa djecom iz komšiluka i pohađala je lokalnu školu. Ali kada je imala 14 godina, počela je da se povlači u sebe i roditelji su počeli da je školuju kod kuće.

Komšija Robert Blades (59) rekao je za Daily Mail da je posljednji put video Lacey kako vježba ispred svoje kuće prije više od decenije. Druge komšije su pretpostavile da se udala i odselila.Advokat roditelja Steven Moore istakao je da su oboje voljeli svoju kćerku, ali da se nažalost, ovakva stvar desila.

“Bilo ko sa hendikepiranim dijetetom može vam reći da se ovakve stvari dešavaju. Oni su je voljeli, niko vam neće reći da nisu, i preuzeli su na sebe odgovornost. Sada kada pogledaju unazad, oni ne mogu da vjeruju da se nalaze u ovoj situaciji”, rekao je Moore.

“Oni su dobri ljudi, nikada nisu bili u problemu tokom svog života. Pošteni su i vrijedni u svojoj zajednici, nisu kriminalci i nikada nikome ne bi načinili zlo”, dodao je.

Advokat je rekao da su roditelji brinuli o Lacey svakodnevno, tjerali su je da jedu svakodnevno, a majka je čak spavala pored nje na kauču. Međutim, nikome nije jasno kako je moguće da je toliko dugo kćerka bila na sofi, a da niko ništa nije učinio povodom toga. Sheela, koja je radila kao policijski i sudski službenik u Bakeru, navodno je uvijek mijenjala temu kada bi se pomenula kćerka. Medicinski kartoni pokazuju da djevojka dugo nije bila na pregledima kod ljekara.

“Roditelji su posljednji put bili kod ljekara 2010. godine, ali bez Lacey, a kada ih je doktorica upitala gdje je djevojka, oni su rekli da ne želi da ustane sa sofe, da je povučena”, objasnio je mrtvozornik Juel Devit Bikam.

“Kada sam stigao u kuću, roditelji su bili u kuhinji, nisu imali objašnjenje. Nisam mogao da jedem sedmicu, sve vrijeme sam i plakao”, rekao je. (Raporta.ba)