Nevjerovatna prevara u Sarajevu usred “bijela dana” – Sarajka ostala bez Iphonea od preko 1.750 KM: Pokazivao mi je slike djeteta, gdje radi, te da mu otac gradi zgrade…

Region

Nevjerovatna prevara u Sarajevu usred “bijela dana” – Sarajka ostala bez Iphonea od preko 1.750 KM: Pokazivao mi je slike djeteta, gdje radi, te da mu otac gradi zgrade…

Tokom jučerašnjeg dana dogodila se nesvakidašnja prevara u popularnom sarajevskom tržnom centru u Novom Gradu gdje je Sarajka Dajana ostala bez svog skupocjenog mobitela marke Iphone 14 Pro Max koji košta preko 1.750 KM.

Dajana je navedeni telefon postavila na internet oglasnik OLX kako bi ga što prije prodala. Nije ni slutila da će joj se ovo desiti, potovo ne na javnom mjestu kao što je tržni centar. Navedeni muškarac se predstavio kao Tarik, Dajani ispričao priču kako kupuje telefon za suprugu i nakon što je pregledao Iphone stavio ga je u džep i pobjegao.

“Nazvao me preko OLX-a, jer sam prodavala telefon a on navodno kupovao za ‘suprugu’. Uredno smo se našli na kafi, sjedili 1 sat, dok smo čekali njegovu suprugu on je pregledao telefon. Doslovno mi je pokazivao slike djeteta, gdje radi, kao otac mu gradi zgrade i tako ta priča. Pokazao mi njihovu Instagram stranicu, bas sve djelovalo ok, ali žena ne dolazi jer ima neke kijente koje ne može odbiti. Pa kao da odemo prekoputa do kancelarije da samo vidi telefon i kod nje je novac. Tako sam i uradila, on bukvalno samo uzeo telefon da joj odnese, ostavio mene ispred ulaza od zgrade i izašao na drugi izlaz.

Generalno, vjerujem ljudima, nisam svjesna da u našem gradu ima i ovakvih prevaranata, ali se iskreno nadam da će policija rješiti slučaj i da ljudi neće opet biti prevareni od strane dotičnog “Tarika”. Ako neko od građana prepoznaje dotičnu osobu molim da se javi”, izjavila je Dajana za portal Crna-Hronika.

Cijeli slučaj prijavljen je MUP-u Kantona Sarajevo. source.ba