Dječak (12) u*io provalnika iz lovačke puške: Dijeete traumatizovano, pucalo da bi zaštitilo majku (FOTO)

Region

Dječak (12) u*io provalnika iz lovačke puške: Dijeete traumatizovano, pucalo da bi zaštitilo majku (FOTO)

Dvanaestogodišnji dječak iz Luzijane prozvan je herojem nakon što se odbranio od naoružanog lopova koji je prijetio njegovoj majci, upucavši ga ispred kuće u blizini Klintona. Bred LeBlank (32) iz Vidalije, bio je naoružan pištoljem kada je naišao na neidentifikovanu ženu ispred njene kuće u blizini Klintona, saopštio je šerif Džeferi Travis.

LeBlank je ugurao ženu unutra, a između njih je izbila tuča. Njen sin, koga vlasti nisu imenovale, bojao se za život svoje majke i pucao je u LeBlanka iz lovačke puške, rekao je Travis. Provalnik je proglašen mrtvim u bolnici.

Travis je rekao da njegova kancelarija nema dokaze koji bi inkriminirali dječaka, uz izjavu da ne planira podizati optužnicu protiv njega, navodi The Advocate. Lokalni okružni tužilac odlučiće da li je pucanje bilo opravdano kada šerif završi istragu.

Bred nije bio sam. U provali je učestvovao i Džonaton Barker iz Klintona, koji je uhapšen. On je optužen za drugostepeno ubistvo, tešku provalu, i za tešku otmicu. Travis je rekao da, iako Barker nije direktno optužen za ubistvo bilo koga, njegovo učešće u provali dovelo je do LeBlankove smrti.

Šerif je rekao za VAFB-TV da je u kontaktu sa ženom u čiju je kuću provaljeno i da je počela da preduzima korake za pomoć sinu koji je traumatizovan nakon pucnjave.

– Majka razumije da će mu trebati neki tretman i da mora da razgovara sa ljudima i pomaže mu da shvati da je on sasvim normalna osoba koja je dovedena u nenormalnu situaciju – rekao je Travis.

Podaci o hapšenju otkrivaju da je LeBlank imao dugačku kriminalnu istoriju u Luzijani, koja je obuhvatala optužbe za proizvodnju i posedovanje droge, krađu, pružanje otpora oficiru i neovlašćen pristup. titox.net