“POZVAO ME ČOVEK IZ NEMAČKE I REKAO MI DA JE MOJA ŽENA NJEGOVA” Hrvatu nakon 30 godina braka supruga priredila ŠOK

Ispovijesti

“POZVAO ME ČOVEK IZ NEMAČKE I REKAO MI DA JE MOJA ŽENA NJEGOVA” Hrvatu nakon 30 godina braka supruga priredila ŠOK

Da je dvobračnost kažnjiva i da je istovremeno biti u dve bračne zajednice protivzakonito uverila se 51-godišnja L.M.P. koju je Opštinski sud na istoku Hrvatske osudio na uslovnu kaznu od godine dana zatvora sa jednogodišnjim probnim radom.

Kako je ispričao njen prvi suprug A.S., otac troje dece, iako je sa suprugom uredno imao predbračni zavet “i u dobru i u zlu”, priznaje, njegova supruga to nije ispoštovala jer je, umesto odlaska u Nemačku da poseti sina u stvari otišla da se uda za drugog – po drugi put.

“Živeli smo pre više od 30 godina u Bosni i dobili troje dece. Zbog rata smo izbegli u Hrvatsku, a kako smo decu hteli da krstimo, venčali smo se 1999. godine…

Ona je 2016. otišla u Nemačku da posetiti našeg sina, da bi potom od ženinog brata saznao da je otišla zapravo kod izvesnog Ž.M. u Diseldorf”, rekao je njen suprug, i dodao da je kasnije u telefonskom razgovoru sa njim, ona priznala da je sve istina.

Nakon nekog vremena međutim vratila se u Hrvatsku zbog zdravstvenih problema.

“Bila je operisana, a ja sam se o njoj brinuo i pazio je. Jedan dan je na našu kućnu adresu stigao paket na njeno ime. Otvorio sam ga i video dokumente na kojima je pisalo da ima drugo ime i da se udala za Ž.M. te da sada nosi i drugo prezime. Upitao sam je o čemu se radi da bi mi rekla da ju je Ž.M. nasamario i da je sve to laž” ispričao je A.S., prvi suprug optužene žene.

“Rekao je da je moja žena njegova žena”

Godinu kasnije, otkriva dalje, njegova supruga je jedan dan samo nestala pa je od silne brige i neizvesnosti digao policiju na noge te prijavio njen nestanak.

“Nakon nekoliko dana dobio sam je na mobilni pa mi je rekla da se nalazi kod prijateljice u Varaždinu. Da bi me, po povratku kući, nazvao onaj njen Ž.M. rekavši da je moja žena njegova žena i da će sa svojim društvom doći po nju. U novembru 2017. L.M.P je opet otišla od kuće u nepoznato, a na kraju sam saznao da je opet otišla u Nemačku i to kod tog drugog čoveka za kojeg se udala u tajnosti”, zaključio je ogorčeni prvi suprug optužene.

Jedno od njihove dece se naknadno setilo, te objasnilo kako je njihova majka tokom 2015. intenzivno koristila internet do kasno u noć pa joj je otac zbog toga često prigovarao.

Navedenim slučajem se bavio i veštak psihijatar dr Dušan Mamula koji je analizirajući medicinsku dokumentaciju optužene, zaključio da je umela da razume smisao svojih postupaka, da je umela da vlada svojom voljom i na kraju da je znala šta radi. (Stil/ Jutarnji.hr/ Blic)