Osvojio Zlatnu loptu, a danas živi na selu i vozi starog Fiata od 1000 KM. Kćerka otkrila bolnu istinu: “Uništen je…”

Region

Osvojio Zlatnu loptu, a danas živi na selu i vozi starog Fiata od 1000 KM. Kćerka otkrila bolnu istinu: “Uništen je…”

Pomalo srceparajuću priču o Robertu Baggiu ispričala je njegova kćerka Valentina, za kojeg kaže da je praktično uništen zbog ozbiljnih problema sa koljenima.

Baggio je tokom karijere bio prepoznatljiv po repiću koji mu je bio zaštitni znak, ali je dubok trag ostavio i na samom terenu. Svojevremeno je, 1993. godine, bio osvajač “Zlatne lopte”, a njegov promašeni penal sa Mundijala u SAD, na meču protiv Brazila, je jedan od kultnih momenata u fudbalskoj historiji.

“Otkako je prestao igrati za nas više nije nedjelja. I ne znam što bih dala da ga vidim još 90 minuta, ali bez bolova u koljenima”, počela je Valentina te nastavila:

“Nedostaje mi uzbuđenje kad ga vidim kako trči prema golu, dribla, usporava i onda… gol! Kakva radost sa svakim postignutim golom. Vrištali smo kao ludi.”

“Nije igrao od odlaska u penziju. Čak i kad igra s nama u vrtu, odustane na drugi dribling. Ima jake bolove u leđima i boji se da se opet ne povrijedi.

“Jedna od stvari zbog kojih stvarno patim je vidjeti ga uništenog sa 57 godina. ‘Tata, idemo na operaciju’, rekla sam mu kao dijete. ‘Dat ću ti svoja koljena, meni ne trebaju.’

“Rekao mi je da prestanem, ali stvarno bih mu ih dala”, završila je Valentina koja je jedna troje Baggiove djece. Tu su još sinovi Leonardo i Mattia.

Upravo je Valentina “krivac” zašto je Baggio otvorio i Instagram profil.

Prva objava koju je ostavio dovoljno govori o trenutnom životu čuvenog Italijana. Vozi starog Fiata Pandu te uživa u tišini šumskog krajolika. Izvor: Raport