ZAŠTO JE DOBRO ZA ŽENU OD 60 I NEŠTO GODINA DA ŽIVI SAMA: Iskrena ispovest Snežane koja je odlučila da ostavi muža

Zanimljivosti

ZAŠTO JE DOBRO ZA ŽENU OD 60 I NEŠTO GODINA DA ŽIVI SAMA: Iskrena ispovest Snežane koja je odlučila da ostavi muža

Snežana je odlučila da prizna ono o čemu većina žena njene generacije ćuti – da je dobro u poznim godinama za ženu da bude sama

“Imam šezdeset i nešto godina i želim da živim sama. U braku sam od moje 22 godine i sada sam odlučila da se razvedem.

Čitav život živim sa istim čovekom, sa njim sam dobila i 3 zdrave dece koja su sva, hvala bogu, otišla iz kuće u potrazi za svojom srećom.

Ovo su moji razlozi zašto želim da ostavim muža i pod stare dane budem slobodna žena:

-Nikome ništa ne dugujem u životu. Kad se razvedem nema potrebe nikome da se pravdam za trivijalne stvari poput: zašto sam papuče ostavila ispred kuće ili zašto nisam zatvorila vrata od ostave.
-Neću više da perem prljave čarape drugim ljudima, da kuvam supe, mesim kolače… Sada ću da brinem o sebi i svom zdravlju i kuvaću samo ono što se meni jede.
-Neću više morati da brinem o tome gde mi je muž. Da li se zapio sa društvom, da li je svratio na pivo i seo ispred prodavnice…
-Od sada ću živeti samo za sebe i svoju decu. Posvetiću se nekom hobiju i neće biti muža pored mene koji će mi govoriti “Luda ženo, zašto će ti to u tim godinama?”
-Ne želim da živim više pored muškarca koji će na slavama da me “poklapa” pred rodbinom praveći se kao da je popio svu pamet na svetu.
-Dosta mi je svega. Osećam da mi je ostalo još 10ak kvalitetnih godina života i želim da ih provedem sama i slobodna.”

Šta biste vi savetovali Snežani? Da li je ovaj njen korak ispravan? (stil.kurir.rs)