UŽIVO, 6. DAN POTRAGE ZA MALENOM DANKOM Pretražuje se deo Brestovačke reke, šta se trenutno dešava ispred kuće gde je dete nestalo

Region

UŽIVO, 6. DAN POTRAGE ZA MALENOM DANKOM Pretražuje se deo Brestovačke reke, šta se trenutno dešava ispred kuće gde je dete nestalo

BEOGRAD/BOR – Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje, ušla je u šesti dan. Zasad nema ni pomaka ali ni preciznih informacija kako je nestalo dete koje ima samo dve godine i to na porodičnom imanju nedaleko od Bora.

U trenutku nestanka, malena Danka imala je kosicu vezanu u repić, ljubičaste pantalonice, cuclu i maslinasto zelenu šarenu jaknicu. Malena ima smeđu kosu i smeđe oči a visoka je oko 85 centimetara. Ekipa Kurira je na terenu, a ukoliko vidite malu Danku ili imate bilo kakvo saznanje o tome gde se nalazi hitno pozovite 192 i odmah obavestite policiju!

09.47 – Kurir na licu mesta. Šta se danas dešava ispred kuće odakle je Danka nestala. Naime, dva policijska vozila i danas obezbeđuju prilaz pojati, a u dvorištu te vikend-kuće, zasad, nema nikoga. Svakog ko ulazi u naselje, policija legitimiše.

Šesti dan potrage za devojčicom Dankom Ilić (2) o čijoj se sudbini još uvek ništa ne zna, a na mestu gde je poslednji put viđena, policija i istražitelji su očigledno završili sav posao, s obzirom na to da je trenutno stanje na toj lokaciji u potpunosti mirno.

08.40 – Pretražuje se deo Brestovačke reke koja se nalazi na samo 3 kilometra od kuće i imanja s kojeg je Danka nestala u utorak.

08.00 – “Dođe nam da umremo”. Ne znamo već pet dana gde je naša Danka. Mojoj ženi je pozlilo od stresa, ne znamo više šta da radimo! – kaže s teskobom u glasu deka, otac tate nestale Danke Ilić (2), koje nema od utorka, u rano popodne. Čitava porodica Ilić, roditelji Dankinog tate, kao i drugi članovi familije bili su juče ispred policijske stanice u Boru gde su roditelji nestale devojčice davali izjave.

Deda kaže da ne znaju više ni šta da rade. – Jedva stojimo na nogama, zabrinuti smo za našu unuku – kazao je očajni deda malene Danke.

07.00 – Aktivnosti policije nastavljaju se i danas, potraga ne staje.

Odgovori se tek očekuju a veruje se da će naložena detaljna forenzička analiza telefona Dankine majke dati neke odgovore. Mobilni telefon majke devojčice Danke Ilić poslat je na veštačenje u sklopu istrage, a neposredno nakon nestanka deteta. Prema poslednjim poznatim informacijama, majka je na dan uoči nestanka i na sam dan nestanka Danke obrisala brojne poruke i pozive iz mobilnog telefona.

Pregledan je i tunel od 4,5 km, a očekuje se i pregled svih vodovodnih i kanalizacionih sistema koji vode do Borskog jezera. Urađena je i rekonstrukcija kretanja majke i male Danke dana kad je devojčica nestala. Tužilaštvo je, uzimajući u obzir činjenicu da je majka poslednja imala kontakt sa devojčicom, naložilo detaljno forenzičko veštačenje njenog telefona.

Inače, potraga za malom Dankom ne posustaje ni minuta. Banjsko polje vrvi od policije a u potragu su uključeni i helikopteri MUP koji su nadletali Banjsko polje i oblast oko tog naselja. Policija je pretražila samu okolinu kuće, zatim tunel, podzemne kanale i šahtove, kao i okolnu šumu ali nisu pronašli nijedan trag koji bi ukazao na to da se dete u nekom trenutku i tu obrelo. U potragu je uključena i Gorska služba spasavanja kao i specijalno obučeni psi tragači ali i legenda potrage za unesrećima u katastrofalnom zemljotresu u Turskoj – pas Zigi.

Šta je sve dosad urađeno

x policajci i spasioci deteljno pretražili teren

x ispitano 30 ljudi, neki od njih i poligrafski testirani

x veštačili podatke sa baznih stanica

x proverali tunele ispod imanja

x saslušani majka i otac nestale devojčice

x bagerima raskrčili krš oko kuće i pojate

Ko su roditelji Danke Ilić

Komšije kažu da je ovo jedna normalna i skladna porodica. Naša ekipa je obišla i radno mesto devojčicine majke, međutim, nisu imali mnogo da kažu o njoj.

Jedna koleginica strogo je odbila da razgovara kada je i pre nego što je novinarka Kurira išta upitala, samo kratko odgovorila: “Želim da sačuvam svoj posao, ništa ne znam o tome, možete odmah otići”. Kurir.rs