Pogledajte kako Dejan i Srđan inspektorima pokazuju gdje su autom pregazili Danku…

Region

Pogledajte kako Dejan i Srđan inspektorima pokazuju gdje su autom pregazili Danku…

Srđan Janković (50) iz borskog sela Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota osumnjičeni su za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, za kojom je cijela Srbija tragala deset dana. Tijelo se trenutno traži na deponiji, gdje su osumnjičeni rekli da su ga bacili, ali i na imanju Jankovića.

Janković i Dragijević su kolege iz JKP Vodovod i oni su djevojčicu udarili službenim vozilom, a potom istim njeno tijelo odvezli na deponiju gdje su ga odmah i bacili. Potraga traje od jučer, a ispituje se i pretražuje da li je ono prebačeno sa tog mjesta.

Janković i Dragijević inače su u srijedu dovedeni na mjesto zločina kako bi zajedno sa inspektorima rekonsruisali zločin i pokazali kako se tačno sve dogodilo, kao i mjesto gdje su bacili Dankino tijelo.

Njih su inspektori doveli na mjesto zločina, odnosno na mjesto gdje su najvjerovatnije autom pregazili malu Danku. Na slikama se vidi kako oni pokazuju inspektorima odakle su došli, gdje su je udarili, ali i kuda su potom otišli sa njenim tijelom.

Žandarmerija kopa porodično imanje Jankovića, pretražuje kuću u selu Luka, kao i napuštenu kolibu nedaleko od sela i oko nje. Sa njima je i Srđanov otac koji poznaje imanje i pomaže im u pretrazi, a kako se saznaje, policija je u ponedeljak prvi put došla po Srđana i odvela ga na poligraf.

Tada su od njega uzeli resiver od kamere koju je imao na kući i radno odijelo, saznaje se. Kada je policija prvi put bila u pretresu, našla je određene tragove na bluzi koja je oduzeta od Jankovića, kao i automobil marke golf.Mještani sela Luka za Kurir kažu da su šokirani saznanjem da je njhov komšija osumnjičen za ovako monstruozno djelu i da su ga do prije godinu poznavali kao poštenog radnika.

Ima sina i snahu, a oni imaju djevojčicu. Ima unuku, ne znam kako je moglo takvo nešto da mu padne na pamet, nadam se da to nije istina,rekla je jedna komšinica i dodala: Niko od nas nije slutio da bi neko među nama mogao da zna bilo šta o Danki, a kamoli da je krivac za njen nestanak ili smrt.

Prema riječima Jankovićevog komšije on je 20 godina radio u Vodovodu. Dugo je bio njihov radnik i nikada nije problema, da mi znamo. Onda se odselio u inostranstvo da tamo radi, ali nije se snašao ni uklopio, pa se vratio i vraćen je na posao, kaže sagovornik. Izvor: CH