Sarajlija (21) BMW-om bježeći od policije prolazio kroz crvena svjetla: “Nije imao vozačku, oduzeli smo mu vozilo”

Region

Sarajlija (21) BMW-om bježeći od policije prolazio kroz crvena svjetla: “Nije imao vozačku, oduzeli smo mu vozilo”

Sarajevska policija oduzela je vozilo BMW od 21-godišnjeg Sarajlije koji im je pokušao pobjeći. Naime, mladić je u srijedu oko 22:25 sati u ulici Džemala Bijedića pokušao pobjeći policiji, a nakon što se nije zaustavio na naređenje ovlaštenog lica.

On je nastavio vožnju, te prošao na raskrsnici ulica Džemala Bijedića -Tvornička kada je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo i nastavio dalju vožnju.

Oko 23:20 je zaustavljen u ulici Zmaja od Bosne, a tada su policijski službenici Jedinice za saobraćaj ustanovili da A.Dž. (21) upravlja BMW-om bez položenog vozačkog ispita, jer mu je poništena vozačka dozvola (sticanjem četiri kaznena boda).

Takođe, vozač u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 480,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 36., 51., 152. i 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini, a protiv vlasnika vozila za počinjeni prekršaj iz člana 172. stav 5. istog Zakona. Izvor: CH