Svi su ih vidjeli kobnog dana, i otac i majka male Danke: Zašto osumnjičeni za u*istvo nisu nikom bili sumnjivi…

Region

Svi su ih vidjeli kobnog dana, i otac i majka male Danke: Zašto osumnjičeni za u*istvo nisu nikom bili sumnjivi…

Zbog ubistva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić uhapšeni su Dejan Dragijević i Srđan Janković, radnici JKP “Vodovod”, koji su, kako se sumnja, djevojčicu udarili automobilom i usmrtili, a potom sakrili njeno tijelo. Niko nije ni slutio da iza nestanka djevojčice stoje radnici pogotovo jer su tog dana Dragijević i Janković izvodili radove u Banjskom polju, zbog čega nikome od mještana nisu bili sumnjivi. Janković i Dragijević su nakon hapšenja priznali zločin u policijskoj stanici, a iako su rekli da su tijelo djeteta sakrili na deponiji, sumnja se da su isto naknadno premjestili.

Istraga od početka nije bila usmjerena na osumnjičene iz razloga što nikom nisu bili sumnjivi. Ono što se znalo jeste da su tog dana izvodili određene radove u Banjskom polju, a čak ih je i majka djevojčice Ivana Ilić vidjela kobnog 26. marta kada je krenula da traži dijete. Nisu bili sumnjivi ni ocu ubijene djevojčice koji ih je sreo i zaustavio tokom traganja za djetetom. On je Dragijevića i Jankovića čak i upitao da li su vidjeli malenu Danku, međutim, oni su odgovorili negativno.

Tog dana, kada su počinili gnusan zločin, Dragijević i Janković su izvodili određene radove, a o tome je govorio i srbijanski ministar policije Bratislav Gašić na vanrednoj konferenciji za medije koja je održana u četvrtak.

„Od 13.45 do 13.52 Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što potvrđuju dva očevica. Također, majka je oko 13.50 vidjela bijeli auto i muško lice pored njega. Ispostavilo se da je reč o vozilu ‘Fiat Panda’ u kome su bili osumnjičeni. Osumnjičeni su bili na radnom zadatku na provjeravanju šahte. Kasnije je zabilježeno da su se oni kraj kuće zaustavilo oko 13.50, što se poklapa sa nestankom male Danke“, rekao je Gašić.

O tome da su osumnjičeni bili angažovani na određenim radovima govorili su i mještani. Upravo zbog ove činjenice uopšte im nisu bili sumnjivi, pa čak ni svjedocima koji su tokom istrage nestanka djevojčice ispitani, a koji su ih vidjeli. Tako su, govoreći o Dragijeviću, mještani sela Zlot rekli sljedeće:

„Ne znamo da je ikada ranije pravio probleme, pa nas je ovo iznenadilo. Svako nosi svoj krst, pa i on, i neka odgovara za to što je uradio, ako je uradio. Cijela priča je jako čudna, taj drugi čovjek (Srđan Janković) je od skoro počeo da radi u JKP „Vodovod“. Valjda je i on vozio. Oni su išli u to mjesto da mijenjaju vodomjere“, rekao je ranije sagovornik Nove.

Podsjetimo, zbog zločina koji je potresao srbijansku i regionalnu javnost uhapšeni su Srđan Janković i Dejan Dragijević, a njima je nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru određen pritvor.

Tokom jučerašnjeg dana lisice na ruke stavljene su i i Dragijevićevog ocu R. D. (73) i bratu D. D. (40).

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. i D. D. zbog postojanja osnova sumnje da su Dejanu Dragijeviću (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, pomogli da premjesti tijelo djevojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na, za sada, nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora. Zbog postojanja osnova sumnje da su najvjerovatnije 28. marta ove godine počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, R. D. i D. D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru“, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije. Izvor: N1