(VIDEO) STARCU IZRASTAO ROG OD 10 CM NASRED GLAVE: Godinama išao kod berberina da ga skraćuje, a onda se situacija OTRGLA KONTROLI

Region

(VIDEO) STARCU IZRASTAO ROG OD 10 CM NASRED GLAVE: Godinama išao kod berberina da ga skraćuje, a onda se situacija OTRGLA KONTROLI

Šijam Lal Jadav iz Indije ušao je u medicinske anale nakon što mu na glavi izrastao rog od 10 centimetara! Neverovatan slučaj zabeležen je 2019. godine, međutim, priča je ponovo aktuelizovana kad se fotografija Jadava sa jezivom izraslinom na glavi nedavno ponovo pojavila na društvenoj mreži X.

Jadavu, koji je iz jednog sela u indijskoj državi Madja Pradeš, rog je počeo da raste nakon povrede glave 2014. godine. Lokalni berberin mu je pomagao da ga drži pod kontrolom tako što ga je podrezivao. Međutim, izraslina je vremenom počela da se stvrdnjava, a Jadav je potražio medicinsku pomoć. Tada je imao 75 godina.

Lekari su utvrdili da je izraslina takozvani lojni rog napravljen od keratina koji se nalazi i u noktima. Može nastati od benignih odnosno premalignih ili malignih lezija kože. Uzrok je nepoznat, ali se sumnja da je okidač izloženost sunčevom zračenju.

Jadavu su 2019. godine neurohirurzi u Indiji uklonili izraslinu pomoću sterilnog brijača sličnom velikom paru makaza za nokte. Starica iz Sičuana u Kini, podsetimo, na glavi je primetila izraslinu koja je u vrlo kratkom roku poprimila oblik roga od 13 centimetara, a kad joj je otpao, verlo brzo je izbio drugi. (Kurir.rs/Dejli star/Preneo Z.Ko)