Otkriven uzrok smrti dečaka koji je misteriozno preminuo nakon što je jeo jagode: Istina je mnogo gora

Region

Otkriven uzrok smrti dečaka koji je misteriozno preminuo nakon što je jeo jagode: Istina je mnogo gora

Kancelarija mrtvozornika okruga Hopkins saopštila je za USA TODAY da je smrt dečaka izazvalo trovanje fentanilom, a ne konzumiranje jagoda. Kancelarija za obdukciju rekla je da je tačan način smrti neodređen.

Dana 15.marta, policija u Medisonvilu reagovala je na poziv o detetu bez svesti oko 6.30 sati ujutro. Kako su tada javili američki mediji, dete je pojelo nekoliko jagoda na školskoj priredbi dan ranije. Dečak je dobio alergijsku reakciju i razvio osip. Porodica ga je odvela u hitnu pomoć, ali su ga nekoliko sati kasnije vratili kući. Sutradan ujutro, porodica je pokušala da probudi dete za školu, ali mališan nije disao.

Očuh dečaka, Antonio Person, uhapšen je gotovo dve nedelje nakon dečakove smrti, 26. marta. Person se nalazi u zatvoru kantona Hopkins suočen s brojnim optužbama, uključujući:

Posedovanje marihuane
Posedovanje pribora za drogiranje
Posedovanje pištolja od strane osuđenog prestupnika
Trgovina fentanilom
Dve vanokružne naloga za hapšenje
Nepoštovanje suda, kleveta, otpor naredbi
Ubistvo iz nehata drugog stepena

U utorak, 9. aprila, Zavod za zdravlje okruga Hopkins izdao je saopštenje sa rezultatima testiranja jagoda koje su deljene na školskoj priredbi. Rezultati, koji su sprovedeni od strane Administracije za hranu i lekove i Laboratorije države Kentaki, pokazali su negativne tragove bilo kakvih štetnih supstanci. (Telegraf.rs)