Detalji u*istva u Lukavcu: Selmin Ibrahimović (33) nakon svađe upucao Alena Muharemovića (35)

Region

Detalji u*istva u Lukavcu: Selmin Ibrahimović (33) nakon svađe upucao Alena Muharemovića (35)

Ispred objekta u kojem je živio ubijen je 35-godišnji Alen Muharemović, a napadač je Selmin Ibrahimović (33) iz Bokavića kod Lukavca. Njih dvojica su se prvo varbalno, a onda fizički sukobili, da bi na kraju Ibrahimović izvadio pištolj i pucao

“Ibrahimović je ispalio jedan hitac i nanio Muharemoviću prostrelnu povredu u predjelu glave”, rekao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

“Nakon toga je otišao u Policijsku upravu Lukavac, prijavio ubistvo i predao oružje, koje će biti predmet vještačenja”, kaže Arnautović.

“PS Lukavac je u 22:57 sati prijavljeno da je došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice povrijeđeno.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS Lukavac i SHMP Doma zdravlja Lukavac, te je povrijeđeno lice odmah prevezeno u JZU UKC Tuzla, gdje je preminulo, a radi se o A.M.(35) iz Lukavca. Takođe oko 23:05 u službene prostorije PS Lukavac je samoinicijativno pristupio S. I. (33) iz Lukavca te dobrovoljno predao vatreno oružje, iz kojeg je navodno prilikom tuče pucao, u naselju Koksara.

O događaju je odmah upoznato KTTK-a, te je u kasnim noćnim satima 15/16.04.2024.godine započeo uviđaj, kojim sa lica mjesta rukovodi dežurna tužiteljica, a isti vrše istražitelji SKP UP MUP TK-a i OKP PU Lukavac, te se poduzimaju i druge mjere i radnje po nalogu i pod nadzorom postupajuće tužiteljice.

Licu S.I. je oduzeta sloboda, a isti će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost KTTK-a”, saopšteno je iz MUP-a TK. Izvor: CH