STRAVIČAN INCIDENT KOD NIŠA: Kane korso IZUJEDAO DVOJE DECE, jedno hitno hospitalizovano

Region

STRAVIČAN INCIDENT KOD NIŠA: Kane korso IZUJEDAO DVOJE DECE, jedno hitno hospitalizovano

Učenica trećeg razreda Osnovne škole “Branko Radičević” iz naselja Gabrovac u Nišu koja je prevezena u Urgentni centar jer je napušteni pas rase Kane korso ujeo za obe ruke u dobrom je zdravstvenom stanju, iako je preživela traumu, rečeno je Kuriru u Univerzitetsko kliničkom centru u ovom gradu. Ona je ujedena za obe ruke takko da je hitno prebačena na Dečju kliniku.

Pored nje, ovaj pas je ujeo i đaka petog razreda za prst, a koji je takođe bio uplašen nakon incidenta.

– Dva deteta pregledana u UKC Niš na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju. Nakon detaljnog pregleda i celokupne dijagnostike, utvrđeno da je reč o površinskim ranama, bez ikakvih hirurških intervencija i uz adekvatnu terapiju, nakon previjanja, otpušteni na kućno lečenje, saopštili su iz UKC.

Devojčica je inače zadobila i povrede šake. Ovaj pas je, kako smo saznali, napušten od strane neodgovornog vlasnika koji pretpostavlja se više nije mogao da ga čuva pa ga je pustio na ulicu. Direktorka škole, Glorija Radojičić saopštila je za medije da su deca dobro kao i da je Kane korso pojurio pedagogicu koja je htela da spasi dete, ali ona je srećom umakla.

Meštani Gabrovca strahuju da ovaj, inače veliki pas ne napadne još nekoga. kurir.rs