U teškoj situaciji: Nadežda Biljić saznala da boluje od neizlječive bolesti

Showbizz

U teškoj situaciji: Nadežda Biljić saznala da boluje od neizlječive bolesti

Pevačica Nadežda Biljić osim po sjajnim glasovnim mogućnostima poznata je i po učešću u rijalitiju Zadruga. Ipak, malo ko zna da ona godinama boluje od neizlečive bolesti. Naime, ona je jednom prilikom otkrila da boluje od dijabetesa i priznala koliko je dijagnoza uticala na njen svakodnevni život.

– U poslednje vreme se često javlja taj problem kod ljudi, ja sam obolela od šećerne bolesti, dijabetesa tipa jedan, živim na insulinu, ni malo nije lako. Nije lako u smislu što ja svoj tridesetogodišnji život treba da okrenem naglavačke, da počenem da doručkujem, što nikada nisam radila, da ostavim slatko koje volim najviše na svetu – ispričala je Nadežda jednom prilikom i dodala:

– Sam osećaj kad uzmem insulin da ubodem samu sebe nije ni malo prijatan, ustvari dijabetes nije bolest to je stanje organizma i sa tim se živi i ako vodite računa možete da doživite duboku starost. Na žalost i moj brat i ja imamo isti tip šećera, meni je to jako teško palo, to sam saznala posle porođaja.

– To se javilo tokom trudnoće, gestacijski dijabetes, to se tako zove, često se pojavi kod žena tokom trudnoće. Bude na samoj granici, pa kad se žena porodi budeš na dijeti i onda se to reguliše, ali kod mene se to nije regulisalo. Kada sam izašla iz “Narodnog fronta”, pošto sam se porodila pre vremena hitnim carskim rezom, ja sam prvi put u životu imala visok pritisak, što nikada do sada nisam imala, niti davala na značaju pošto je sve vreme bio problem taj dijabetes.

Kako je istakla za dijagnozu je saznala slučajno.

– Vukla sam to mesec i po dana, osećala sam se čudno, a sreća u nesreći je što je moj brat dijabetičar pa je imao aparat, pa sam izmerila šećer i bocnula sam se dva tri puta i mislili smo da se aparat pokvario jer sam imala šećer 29,8. Bola sam se 4, 5 puta na dan, a sada je to malo bolje – rekla je Biljićeva svojevremeno u emisiji „Grand magazin“. starmagazin.rs