Emotivna ispovijest MAJKE ZLOSTAVLJANOG DJEČAKA iz Zenice: Šutim i trpim, mogla bih nekog ubiti! (VIDEO)

Region

Emotivna ispovijest MAJKE ZLOSTAVLJANOG DJEČAKA iz Zenice: Šutim i trpim, mogla bih nekog ubiti! (VIDEO)

Javnost u Zenici koja je imala priliku vidjeti užasavajući video zlostavljanja dječaka iz Perinog Hana sa zgrožavanjem komentariše brutalan slučaj vršnjačkog nasilja, a portal 072info posjetio je dječaka Amara (9) i njegovu porodicu. Majka Sabiha Bešić, jedva je uspjela progoviriti tek poneku riječ, a kada su snimak dobili nije smogla snage ni pogledati ga.

-Vjerujte, nisam mogla ni pogledati video – govori kroz suze neutješna i vidno potresena majka Sabiha.

Ipak, snagu da o ovom stravičnom slučaju koji je potresao cjelokupnu javnost smogla je Belma Mušović, koja je za snimak saznala sinoć nakon čega je odmah odlučila sa bratom sve prijaviti policiji.

-Primijetili smo da se u posljednje vrijeme čudno ponaša, da je strašljiv, ali nismo mogli ni pomisliti da se ovakvo nešto dogodilo. Ovo je strašno, posebno jer su na snimku i djevojčice. Ići ćemo do kraja i tražiti da neko za ovo odgovara – govori, između ostalog, tetka Belma.

 

Na upit šta bi poručila roditeljima i djeci koja su zlostavljala njeno dijete, a što je još užasnije i sve to snimala, neutješna majka Sabiha kroz suze kaže:

-Ne mogu ništa da kažem. Samo bih mogla nekog ubiti, vjerujte. Šutim, trpim, ali ne mogu – kaže nam Sabiha.

U nastavku pogledajte cjelokupnu ispovijest tetke Belme i majke Sabihe o slučaju iz Perinog Hana kod Zenice koji se zgrozio javnost, a uz saglasnost i na insistiranje porodice najprije donosimo kratke dijelove užasnog videa:

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), je potvrdilo da se poduzimaju sve aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja.

– Jutros (jučer, op.a.) je zvanično prijavljen ovaj slučaj. Događaj se najvjerovatnije desio 11. aprila, međutim, tek nakon objave na društvenim mrežama vjerovatno su to vidjeli i roditelji dječaka koji su odmah potom sve prijavili policiji – kaže portparol Samir Valentić , ističući da se u ovaj slučaj odmah uključio Sektor kriminalističke policije MUP-a ZDK.

-S obzirom na to da se radi o djeci, o svemu je obaviješteno Tužilaštvo ZDK, Centar za socijalni rad Zenica i svi oni su danas bili na terenu i poduzimali aktivnosti iz svoje nadležnosti – dodaje Valentić- pressmediabih.com