“Pas Je Bio Lancem Vezan Za Tračnicu”: Strojovođa Iz Srbije U Posljednji Trenutak Zaustavio Lokomotivu Tešku 1.000 Tona

Region

“Pas Je Bio Lancem Vezan Za Tračnicu”: Strojovođa Iz Srbije U Posljednji Trenutak Zaustavio Lokomotivu Tešku 1.000 Tona

Vlak se zaustavio metar od životinje za koju su prvo pomislili da je ozlijeđena.

“Kada sam vidio da je pas vezan lancem za tračnicu, pao mi je mrak na oči. Za mene je ovo pokušaj ubojstva. Tko god je ovo napravio, spreman je sutra ubiti čovjeka. Odmah sam obavijestio policiju. Oko nas žive čudovišta, a mi to čak i ne znamo.”

Ovim riječima počinje svoju ispovijest Miša Radivojević, strojovođa koji je prije dva dana na pruzi Dimitrovgrad – Niš uspio zaustaviti lokomotivu od 1.000 tona i od sigurne smrti spasiti psa kojeg je neko lancem vezao za tračnice.

Kako je portal Blic pisao, incident se dogodio 22. travnja oko 9:30 u blizini Bele Palanke, a lokomotiva kojom je upravljao Radivojević kretala se iz pravca Dimitrovgrada ka Nišu.

– Riječ je o dionici pruge koja se obnavlja. Postoje smanjene brzine. Dogodilo se to na izlazu iz samog kolodvora kroz koji vlak prema propisima prometuje smanjenom brzinom. Pas je imao sreće što smo sa stanice krenuli manjom brzinom nego inače. Propisana brzina kroz stanicu sada je 10 kilometara na sat, a već na otvorenoj pruzi je 30 kilometara na sat. Zaustavni put kompozicije od oko 1.000 tona, za brzinu kojom smo se kretali, je oko 100 metara – počinje priču Radivojević.

On i kolegica su primijetili nešto na pruzi
Kaže da nije bio sam u lokomotivi, već da je s njim bila njegova kolegica Jovana Stojanović.

– Jovanin kolega primijetio je nešto što stoji na stazi oko 500 metara dalje. Dužnost strojovođe je da iz sigurnosnih razloga neprestano motri, jer na pruzi može stradati osoba i dijete, ali i životinja. Upozorila me da je nešto u pitanju. Smanjio sam brzinu na najmanju moguću mjeru i kad smo se približili vidio sam da su dva psa na stazi! Jedan je pobjegao, a drugi ostao – objašnjava strojovođa velikog srca.

Prema njegovim riječima, vlak se zaustavio metar od životinje za koju su prvo pomislili da je ozlijeđena. Kad je Misha ponovno zasvirao, pas je ustao i tada su vidjeli užas – da je lancem vezan za tračnicu!

“Htio je pobjeći, ali nije mogao. Kolegica je htjela sići kad smo s lijeve strane primijetili dvojicu muškaraca. Počela je vikati znaju li tko je svezao psa. Imali su oko 30, 40 godina. Stariji se pravio da ništa ne zna. Rekao je: “Nema ništa na stazi.” Kada sam počeo vikati da ću zvati policiju, jedna mlađa osoba počela je odvezivati psa.”

Pas je vjerojatno iz straha malo više zategao lanac pa je nepoznatom muškarcu trebalo više vremena da ga odveže. Strojovođa Miša Radivojević objavio je u ponedjeljak fotografiju na društvenim mrežama fotografiju na kojoj se vidi pas vezan za šine. Cijela zemlja mu je zahvalna što je spasio život ove nevine životinje! (novizivot.net)