(VIDEO) Imala je 14 godina kada je na zverski način ubila babu: Sara je osmi put puštena na slobodu…

Region

(VIDEO) Imala je 14 godina kada je na zverski način ubila babu: Sara je osmi put puštena na slobodu…

Tinejdžerka ubica koja je mučila baku i bacila njeno telo u kanal je puštena na slobodu, uprkos tome što je sedam puta pre toga vraćana u zatvor, javlja Daily Mail. Sara Dejvi je imala 14 godina kada je 1998. sa drugaricom pretukla i ubila Lili Lili (71), u njenoj kući u Feilsvortu, Velika Britanija.

Dejvijeva – sada jedna od najozloglašenijih mladih ubica u Britaniji – i njena drugarica su se sprijateljile s usamljenom Lili u njenom domu. Nakon što ih je pozvala na šolju čaja, one su je ismevale, polivale je šamponom i sekle joj noge nožem. Njeno telo je bačeno u kantu za smeće pre nego što su je gurnuli niz ulicu i prevrnuli u kanal.

Začepile su joj usta tako čvrsto da su joj lažni zubi gurnuti u grlo, zbog čega se baka ugušila. Ram sa fotografijom njenog sina kao bebe je bačen u kontejner. Par je potom preuzeo njenu kuću, obavljajući stotine poziva sa njenog telefona i koristeći pare od njene penzije da kupe čips i čokoladu.

Dejvijeva – sada u kasnim 30-im godinama – bila je 1999. godine zatvorena na neodređeno zbog ubistva za koje je sudija rekao da je “neopisiv zločin”. Daily Mail otkriva da je puštena iz zatvora 23. marta nakon odluke odbora za uslovni otpust.

Dejvijeva je više puta kršila uslove za puštanje na slobodu. Prvi put je puštena u martu 2013. godine, ali je od tada čak sedam puta vraćana iza rešetaka i ponovo osloobađana. Dejvijeva, koja se tokom vremena u zatvoru mogla videti u šminkerskoj odeći i glamuroznim odevnim kombinacijama, sada je slobodna. Čak je uživala u noćnim izlascima i odlascima u kupovinu. Jednom prilikom na saslušanju povodom puštanja na uslovnu slobodu tvrdila je da bi trebalo da bude oslobođena, ali je odbijena nakon što joj je u krvi pronađen opioidni analgetik subutex.

 

Vest o njenom puštanju izazvala je ogorčenje.

“To je sramota. Ovo je zaista zločin. To je užasno. Ovo nije pravda. Ona je ismevanje pravde”, rekao je torijevski poslanik Najdžel Mils.

“Užasno je. Jadna žrtva umrla je na najuznemirujući i najponižavajući način koji možete zamisliti”, rekao je jedan od izvora britanskog lista.

Daily Mail navodi i detalje iz dokumenata odbora za uslovni:

“Ona je puštena na uslov sedam puta od svog prvog takvog puštanja u martu 2013. godine. Svaki od tih uslova je opozvan i ona je vraćena u zatvor”, navodi se, između ostalog, u dokumentima.

Dokumenti u koje je Daily Mail imao uvid razmatrali su “napredak” koji je, navodno, postigla.

“Na saslušanju su predstavljeni dokazi o napretku gospođice Dejvi i o njenom ponašanju u zatvoru tokom ove kazne i od trenutka kad je vraćena. Uključivala je učešće u programima kako bi rešila kako da upravlja svojim emocijama, zdravim odnosima i radom sa svojim nadzornikom u zatvoru.”

“Dejvi takođe sarađuje sa službom koja pomaže onima sa teškim aspektima ličnosti i to će se nastaviti u zajednici.”

“Panel je čuo da je gospođica Dejvi pokazala primenu relevantnih veština i učenja dok je bila u zatvoru. Svedoci – zatvorski psiholog i nadzornik zatvora – preporučili su njeno puštanje”, navodi se u dokumentima.

Ovim povodom oglasio se i portparol Ministarstva pravde.

“Sara Dejvi će biti podvrgnuta bliskom nadzoru do kraja života i može biti vraćena u zatvor ako prekrši stroge uslove svog puštanja”, rekao je portparol. (Telegraf.rs)