SRCE ĆE VAM PREPUĆI! OVO je pronađeno na mjestu gdje je poslednji put viđena Danka Ilić – Detalj koji svima tjera suze na oči…(FOTO)

Region

SRCE ĆE VAM PREPUĆI! OVO je pronađeno na mjestu gdje je poslednji put viđena Danka Ilić – Detalj koji svima tjera suze na oči…(FOTO)

Danka Ilić koja je nestala u Banjskom polju, ubijena je istog dana – 26. marta kada su je osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević udarili službenim vozilom JKP “Vodovod” Bor, nakon čega su je onesvješćenu stavili u zadnji dio automobila.

Kada se Danka probudila i zaplakala, Dragijević ju je po sopstvenom priznanju rukama davio dok nije prestala da diše, a onda su je zajedno bacili na deponiju. Nažalost, ni nakon više od mesec dana, njeno tijelo nije pronađeno.

Iako je prvih dana bio zabranjen prilaz kući i dvorištu iz kog je nestala malena djevojčica, nakon što se policija sklonila, ekipa Republike otišla je na lice mjesta i zatekla potresne prizore. Naime, u dvorištu smo zatekli roze ranac, kao i roze igračku u obliku fiskalne kase za koju se pretpostavlja da se baš tog kobnog dana igrala dvogodišnja Danka Ilić. Takođe, na gomili su se nalazile još neke igračke, kao i knjige.

Podsjetimo, do današnjeg dana iako Srbija traga za tijelom djeteta, ubice nisu rekli gdje su i na koji način sakrili njeno tijViše javno tužilaštvo u Zaječaru vodi istragu, a kako se navodi do danas je ispitano 17 svedoka i ta faza istrage je završena, sada se čeka dostavljanje DNK vještačenja.

Osumnjičeni za ubistvo djevojčice upućeni su u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, radi neuropsihijatrijskog vještačenja, a od narednih dokaznih radnji za sada se čeka dostavljanje DNK vještačenja oduzetih predmeta – rekli su iz VJT u Zaječaru. AUTOR: REPUBLIKA/D.Đ.